Γκέι Ζευγάρι Βρετανών έξαλλοι με τον κυκλώνα Ζορμπά: Πλημμύρισε το δωμάτιό τους στη Σκιάθο, έμειναν χωρίς φαγητό [εικόνες]
11 months, 7 days ago
6

Την εμπειρία τους από το χτύπημα του κυκλώνα Ζορμπά στη Σκιάθο, μεταφέρουν με τα μελανότερα χρώματα ζευγάρι τουριστών στη Σκιάθο. 

Ο Τομ και ο Γκραντ από το Σαουθάμπτον, έφθασαν στη Σκιάθο στις 23 Σεπτεμβρίου προκειμένου ως ζευγάρι να γιορτάσουν μαζί και κάπου όμορφα τα γενέθλια του Γκραντ. 

Ο καιρός κατά την άφιξή τους ήταν υπέροχος και τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθήσουν. 

Ένώ οι πρώτες ημέρες της δεκαήμερης παραμονής τους στη Σκιάθο κύλησαν υπέροχα οι τελευταίες δεν ήταν όπως το περίμεναν. 

Ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς χτύπησε τη χώρα και μεταξύ άλλων περιοχών και τη Σκιάθο, με ιδιαίτερα μάλιστα σφοδρότητα. 

Αποτέλεσμα αυτού το δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο να πλημμυρίσει, να βραχούν τα υπάρχοντά τους, να αποκλειστούν στο δωμάτιό τους και καθώς το ξενοδοχείο υπέστη ζημιές λόγω του κυκλώνα να μείνουν και χωρίς φαγητό! 

«Το πάτωμα ήταν καλυμμένο με βρώμικο νερό. Το ύψος του έφθανε τουλάχιστον τα πέντε εκατοστά. Μύριζε σαν νερό από υπόνομο. Πέραν από τον κίνδυνο τραυματισμού, υπήρχε σοβαρό θέμα υγιεινής. Τα ρούχα μας και όλα τα κλινοσκεπάσματα έχουν γίνει μούσκεμα. Ανησυχώ ότι οι βαλίτσες μας θα ζυγίζουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπτό όριο των 15 κιλών, αφού τίποτα δεν έχει προλάβει να στεγνώσει», ανέφερε χθες ο Τομ, εξηγώντας ότι η πτήση της επιστροφής τους είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. 

Ο κυκλώνας Ζορμπάς εντωμεταξύ προκάλεσε βλάβες στα υδραυλικά του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα το γκέι ζευγάρι των Βρετανών να αναγκαστούν να πλένουν τα δόντια τους και να κάνουν ντους με καφέ νερό.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι όταν πήγαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για να φάνε, το προσωπικό τους είπε δύο φράσεις: «no english» και «no food». Ετσι, έμειναν χωρίς φαγητό και μόλις χθες το πρωί κατάφεραν να βγουν έξω, να προσεγγίσουν ένα βενζινάδικο και να αγοράσουν τσιπς. 

Το ζευγάρι είχε κλείσει τις διακοπές του μέσω του πρακτορείου Thomas Cook και δηλώνουν εξοργισμένοι που το πρακτορείο δεν έχει φροντίσει ακόμα για τη μεταφορά τους σε άλλο ξενοδοχείο. Όπως εξηγούν, επικοινώνησαν με την εταιρεία αλλά εκείνοι δεν ήξεραν καν πότε φεύγουν από το νησί. «Νόμιζαν ότι θα φεύγαμε την Δευτέρα ενώ η πτήση μας είναι την Τετάρτη» αναφέρουν οι Βρετανοί, παραπονούμενοι ότι θα χρειαστεί να περάσουν τις τελευταίες μέρες των διακοπών τους σε ένα ξενοδοχείο χωρίς καθαρό νερό, με κλειστό μπαρ και εστιατόριο, και «μια πισίνα γεμάτη λάσπη».

Από τη μεριά του, εκπρόσωπος του πρακτορείου Thomas Cook δήλωσε στην Daily Mail ότι το πρακτορείο είχε προειδοποιήσει τους τουρίστες για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας και τους είχε ενημερώσει ότι θα έπρεπε να προμηθευτούν φαγητό, στην περίπτωση που θα παρέμεναν αποκλεισμένοι για ένα διάστημα. Επίσης, όπως ανέφερε, η εταιρεία επικοινώνησε με το ξενοδοχείο που τους διαβεβαίωσε ότι οι πελάτες του είναι όλοι ασφαλείς και ότι οι ζημιές σταδιακά αποκαθίστανται.