Γκιουλέκας για δήμο Θεσσαλονίκης: Κάποιοι υποψήφιοι δεν έχουν κάνει ούτε μια πρόταση για την πόλη
5 months, 29 days ago
6

Προβληματισμένος για το κλίμα πόλωσης που «σκιάζει» τις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας. 

Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «είναι καλό να πάμε στις εκλογές με νηφαλιότητα και με πολιτικό και προγραμματικό λόγο», ενώ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και Νίκο Ταχιάο τόνισε: 

«Οσο προχωρούμε προς τις δημοτικές εκλογές το κλίμα θα πολώνεται, γιατί θα επηρεάζεται από το συνολικότερο και γενικότερο πολιτικό κλίμα. Όταν υπάρχει πόλωση παντού, δεν μπορεί παρά να υπάρχει πόλωση και στις δημοτικές εκλογές».

Ορισμένοι δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση για τη Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε, ακολούθως, την εκτίμησή του ότι «θα έχουμε φαινόμενα και εντάσεις υψηλές. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμη, παρά το γεγονός ότι είμαστε δύο μήνες και κάτι πριν από τις εκλογές, άρα, είμαστε κοντά, βλέπω ορισμένους υποψήφιους, οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για τη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν μιλήσει για την πόλη».

Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση, ο Κώστας Γκιουλέκας σημείωσε ότι οι Θεσσαλονικείς θα ψηφίσουν για τον δήμο τους βάσει του προγράμματος του κάθε υποψηφίου, υπογραμμίζοντας ότι «από ορισμένους (σ.σ. υποψηφίους) δεν έχω δει καμία απολύτως πρόταση». 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε πως όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010 «ο καθένας προσπαθούσε με τις θέσεις του για τη Θεσσαλονίκη να πει αυτά τα οποία αποτελούσαν τις προτάσεις του, βεβαίως, υπήρξαν εντάσεις και, τότε, πάντοτε υπάρχουν εντάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση κερδισμένη θα είναι η πόλη, αν βγει μέσα από έναν διάλογο η εκλογική διαδικασία και όχι μέσα από πόλωση και εντάσεις».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί γενικότερα με τη στάση που τηρεί ο υποψήφιος της ΝΔ, απάντησε: «Δεν συμφωνώ με τη γενική στάση του οποιουδήποτε με βάση τους τόνους σε επίπεδα έξω από τα θέματα των εκλογών. Επειδή έχουμε δει γενικώς διάφορα τέτοια φαινόμενα σε όλα τα επίπεδα πιστεύω ότι είναι καλό οι τόνοι να ανέβουν πάνω στα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη».

Για τις εθνικές εκλογές

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως «ο κ.Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει πότε θα πάει σε εκλογές», καθώς «με τη γνωστή αριβιστική πολιτική του το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς ο ίδιος μπορεί να διασωθεί για λίγο ακόμη στην εξουσία, κρατώντας κάποια ποσοστά» και «αν λοιπόν δει ότι η ψαλίδα με τη ΝΔ δεν μπορεί να κλείσει και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μακράν και η ΝΔ προηγείται σταθερά, αυτό μπορεί να τον οδηγήσει να κάνει και νωρίτερα εκλογές, προκειμένου να μη μεγαλώσει αυτή η διαφορά».

«Είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεταίροι του κυβέρνησαν τον τόπο με τις απάτες και τα ψέματα, τα οποία είπαν στον ελληνικό λαό, άρα, η αξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι στο ναδίρ, δεν έχει καμία σημασία το ότι αυτός και οι συνεργάτες τους διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ειδικά όσο περισσότερο επιμένουν τόσο περισσότερο επιφυλακτικοί πρέπει να είναι οι Έλληνες πολίτες για το πόσο ισχύουν αυτά που λένε», πρόσθεσε ο κ.Γκιουλέκας.

«Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίγει όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, γιατί ακριβώς πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και κάποιον που τον έχεις χαρακτηρίσει ψεύτη ό,τι και να σου πει από εδώ και μπρος δεν τον πιστεύεις», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του Eurogroup, ανέφερε: «Αυτά τα χρήματα έπρεπε να έχουν έλθει στα ελληνικά ταμεία, εξάλλου είναι χρήματα που ανήκουν κατά κάποιον τρόπο στην Ελλάδα και θα έπρεπε να έχουν έλθει, τηρώντας η κυβέρνηση τις συμφωνίες που η ίδια έχει κάνει, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει […] για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα “κόκκινα” δάνεια και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις».