Γυναικοκτονία: Ξεκινά η δίκη της άγριας δολοφονίας της Τζεβριέ από τον άντρα της
1 year, 10 months ago
6

Aναβιώνει σήμερα Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας, η γυναικοκτονία της 29χρονης Τζεβριέ, ένα έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Η γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, όταν η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, μόλις τέσσερις μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 31χρονο σύζυγο της. Ο κατηγορούμενος φέρεται να την χτύπησε και με καθυστέρηση ωρών να την μετέφερε στο νοσοκομείο αναφέροντας ότι η 29χρονη γυναίκα έπεσε από την σκάλα.

Ναι μεν αλλά από τους Ευρωπαίους για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου, η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της τρία μικρά παιδιά. Τα χτυπήματα που της κατάφερε ο σύζυγος της, φαίνεται πως ήταν τόσο σοβαρά που προκάλεσαν ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Σήμερα, οι γονείς της άτυχης Τζεβριέ καλούνται να παραστούν στο δικαστήριο όπου αναμένεται να αναβιώσει η συγκλονιστική υπόθεση και να αντικρύσουν για πρώτη φορά μετά από τον Δεκέμβριο του 2021, τον άνθρωπο που στέρησε τη ζωή της κόρης τους.

Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την 29χρονη Τζεβριέ – Τι αποκάλυψαν οι γονείς της

Γιατροί καλούνται ως μάρτυρες

Η πολιτική αγωγή θα καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορίας δυο γιατρούς που εξέτασαν την Τζεβριέ, αλλά δεν είχαν κληθεί στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης.

«Η ανάκριση για την υπόθεση κράτησε λίγο και κατά την πολιτική αγωγή δεν προσέφερε όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις που επιθυμούσαμε. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το αποδεικτικό υλικό με μάρτυρες κατηγορίες που δεν κλήθηκαν στην κύρια ανάκριση. Για αυτό καλούμε να καταθέσει ο γιατρός που την χειρούργησε αλλά και ο γιατρός που συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση» δηλώνει στο makthes.gr η δικηγόρος της οικογένειας της Τζεβριέ,

Το τέρας της πατριαρχίας

Οργή είχε προκαλέσει η απολογία του γυναικοκτόνου.

Θυμίζουμε ότι η 29χρονη μητέρα τριών παιδιών είχε πεθάνει μετά τα απανωτά χτυπήματα του συζύγου της, αν και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες σε ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης.

Μάλιστα, είχε διαγνωστεί με κοροναϊό κάτι που η γυναίκα δεν γνώριζε. Τα χτυπήματα του συζύγου της ήταν θανάσιμα αφού έπληξαν σε μεγάλο βαθμό ζωτικά όργανα, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τη σύζυγο μου. Την είχα χτυπήσει δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ. Την είχα χτυπήσει γιατί δεν είχα καθαρά ρούχα και γιατί είχε αργήσει να ετοιμάσει το φαγητό» ανέφερε στην εξοργιστική απολογία του στον ανακριτή ο 31χρονος, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, με την 29χρονη μάλωναν δύο φορές την εβδομάδα.

Δίνοντας τη δική εκδοχή για το τι συνέβη το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου στο σπίτι που έμενε με τη 29χρονη και τα τρία ανήλικα παιδιά του, ο συζυγοκτόνος ανέφερε ότι όλα συνέβησαν καθώς το πρωινό της ίδιας ημέρας γύρισε στο σπίτι του μεθυσμένος.

Ο δράστης υποστήριξε ότι γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου κι ενώ κοιμόταν, η σύζυγος του πήγε από πάνω του άρχισε να του φωνάζει, του τράβηξε την κουβέρτα και του πέταξε το παντελόνι στο πρόσωπο.

Τότε όπως περιγράφει και στην απολογία, ζαλισμένος από το ποτό άρχισε να τη χτυπάει και σταμάτησε όταν η 29χρονη ξέσπασε σε κλάματα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δεν πρόσεξε εκείνη την ώρα ότι η 29χρονη είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό.

Στη συνέχεια όπως περιέγραψε στον ανακριτή ο 31χρονος, η σύζυγος του βγήκε από το σπίτι και επέστρεψε μετά από μία ώρα. Τότε πρόσεξε ότι έτρεχε αίμα από το φρύδι της. Όταν τη ρώτησε από που το έπαθε αυτό, τότε, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, του είπε ότι έπεσε από τις σκάλες.

Τότε η γυναίκα, όπως αποκαλύπτεται και από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κάθισε σε μια καρέκλα και αμέσως άρχισε να κάνει εμετό.

tanea.gr