Η Donatella αποκαλύπτει γιατί πούλησε τον οίκο Versace στον όμιλο Michael Kors
8 months, 21 days ago
6

Η απώλεια του ελέγχου του Οίκου Versace δεν είναι το σημαντικό…πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, λέει η Donatella Versace, που μόλις παρέδωσε τον ιταλικό οίκο μόδας έναντι 1,83 δισεκατομμυρίου ευρώ στον αμερικανικό όμιλο Michael Kors.

Αυτό σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.

«Εχω χάσει τον έλεγχο του εαυτού μου εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Και δεν είμαι μανιακή του ελέγχου», λέει η αντιπρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του ομίλου Versace.

«Η ζωή με έκανε να καταλάβω ότι δεν πρέπει να κοιτάζεις πίσω, δεν μπορείς παρά να προχωρείς προς τα εμπρός. Και το να προχωρείς σήμερα για μία φίρμα, για τον Versace σημαίνει να έχεις μία παγκόσμια πλατφόρμα. Και μόνο ένας νέος όμιλος μπορεί να προσφέρει αυτήν την πλατφόρμα», που κανείς στη Ιταλία δεν μπορούσε να προσφέρει, λέει η Ντονατέλα Βερσάτσε.

Ο Τζον Άιντολ, επικεφαλής του ομίλου Michael Kors, από την πλευρά του δηλώνει ότι θέλει να μεγαλώσει τον οίκο Versace «για να ξεπεράσει σε τζίρο τα δύο δισκεατομμύρια ευρώ».

Ο οίκος ιδρύθηκε το 1978 από τον στυλίστα Gianni Versace και τον αδελφό του Σάντο και έγινε σύμβολο της ιταλικής μόδας, με τις πολυτελείς και σέξι συλλογές του.
Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η φίρμα γνώρισε δύσκολες εποχές, πριν ξαναβρεί την αίγλη της χάρη στην γενναία αναδιοργάνωση που έγινε με πρωτοβουλία της Donatella, αδελφής των Gianni και Santo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ