Η έκπληξη Πούτιν στον Τσίπρα με τη Μαρινέλλα -Ετσι τον αποχαιρέτησε [βίντεο]
5 months, 19 days ago
6

Μία ευχάριστη μουσική έκπληξη επεφύλασσε η ρώσική στρατιωτική ορχήστρα στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου.

Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στην πρωθυπουργική κατοικία όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.‬

Στο πλαίσιο των τιμών προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν και τα τραγούδια από την ρώσική στρατιωτική ορχήστρα. Μάλιστα κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα οι μουσικοί έπαιξαν Μαρινέλλα το «Πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου».

Βέβαια εκτός από Μαρινέλλα η ορχήστρα έπαιξε και το γνωστό ρωσικό πολεμικό τραγούδι «Κατιούσα» που γράφτηκε το 1938.
Το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χρησιμοποιούταν για να εξυψώσει το ηθικό των στρατιωτών.
Πριν την αυθεντική του εκτέλεση, το τραγούδι τραγουδιόταν από μαθήτριες σχολείων της Μόσχας, προς τους στρατιώτες που πήγαιναν να πολεμήσουν εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας, τον Ιούλιο του 1941.Το τραγούδι μιλάει για μία κοπέλα που τραγουδά, κρατώντας στα χέρια της τα γράμματα του αγαπημένου της, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο. Ένα από τα θέματα του τραγουδιού είναι ότι όσο η αγαπημένη του τον αγαπά εκείνος θα έχει τη δύναμη να μάχεται για τον λαό και την πατρίδα. Πιθανώς ο προωθητής πυραύλων του Κόκκινου Στρατού να πήρε το όνομά του από αυτό το τραγούδι.

Μάλιστα έχει μεταφερθεί σε πολλές άλλες γλώσσες. Το 1943, οι Ιταλοί παρτιζάνοι το τραγουδούσαν υπό τους στίχους Φελίτσε Κατσιόνε.[4] Ο τίτλος του ήταν Fischia il vento και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των ανταρτών μαζί με το Bella Ciao και το La Brigata Garibaldi. Το τραγούδι, επίσης, τραγουδήθηκε από τους Έλληνες αντάρτες, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου του 1946-1949, με τίτλο Ο Ύμνος του ΕΑΜ. Επίσης, έχει διασκευαστεί και ως χριστιανικό τραγούδι, με τίτλο «Με παλμό και φλόγα».