Οι εργαζόμενοι της Apple δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο
2 years, 9 months ago
6

Αντιδρώντας στην απαίτηση του Τιμ Κουκ για επιστροφή των υπαλλήλων στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της Apple συγκεντρώνουν υπογραφές για να συνεχίσουν την τηλεργασία.

Η πολιτική της Apple για επιστροφή στον χώρο εργασίας «έχει ήδη οδηγήσει κάποιους συναδέλφους μας στην απόφαση να παραιτηθούν» γράφει η επιστολή που έπεσε στα χέρια του The Verge.

«Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι πρέπει να διαλέξουμε είτε έναν συνδυασμό της οικογενειακής ζωής, της ευημερίας και της δυνατότητας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, είτε του να είμαστε μέρος της Apple»  διαμαρτύρονται οι συντάκτες.

«Στη διάρκεια του τελευταίου έτους νιώθαμε συχνά ότι όχι απλώς δεν ακουγόμαστε, αλλά ότι μας αγνοούν επίτηδες» υποστηρίζουν.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα επιστολή μέσω της οποίας Τιμ Κουκ ενημέρωνε τους εργαζομένους ότι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τις Δευτέρες, τις Τρίτες και τις Πέμπτες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την Apple:

  • Να αφήσει την απόφαση για τηλεργασία ή επιστροφή στο γραφείο στα επιμέρους τμήματα.
  • Να ερευνήσει το θέμα σε όλα τα τμήματα και όλο το εύρος της εταιρείας.
  • Να ρωτά τους υπαλλήλους που παραιτούνται αν έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους η πολιτική της φυσικής παρουσίας.
  • Να καταρτίσει σχέδιο για την ευέλικτη απασχόληση ατόμων με αναπηρία.
  • Να εξετάσει το περιβαλλοντικό κόστος της επιστροφής στο γραφείο.

Παρόμοια πολιτική ακολουθεί πάντως η Google, η οποία ζήτησε από τους εργαζομένους να εργάζονται από το γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο.

Η Facebook, αντίθετα, επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να εργάζεται από το σπίτι, αφού η τηλεργασία «είναι το μέλλον».

Η Twitter Ινψ., επίσης, έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι «για πάντα» εκτός αν η θέση τους απαιτεί φυσική παρουσία.

in.gr