Οι ΗΠΑ αβαντάρουν τον Ερντογάν με επενδυτές στα Βαρώσια
3 years, 3 months ago
6

Το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ανάπτυξης (ATBD) ανοίγει τη δεύτερη αντιπροσωπεία του στα Βαρώσια

Το ενδιαφέρον Αμερικανών και Βρετανών για το Βαρώσι αυξήθηκε μετά την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στην «προεδρία» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδος «Vatan».

Όπως αναφέρεται, το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ανάπτυξης (ATBD) ανοίγει τη δεύτερη αντιπροσωπεία του στα Βαρώσια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν αυτό θα γίνει ή όχι στην περίκλειστη πόλη, μετά την πρώτη αντιπροσωπεία που άνοιξε πριν περίπου δύο χρόνια στην Κερύνεια.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ATBD Ουγούρ Τερζίογλου, δήλωσε πως αποδίδουν μεγάλη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου ως Συμβούλιο και υποστήριξε ότι παρατήρησαν πως το ενδιαφέρον βρετανικών και αμερικανικών εταιρειών στην Κύπρο αυξήθηκε με την εκλογή του Τατάρ.

Ανέφερε ακόμη ότι  η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου «ATBD Κερύνειας», υπό την προεδρία του ιδρυτή του πρύτανη του «αμερικανικού πανεπιστημίου Κερύνειας», Σερχάτ Άκπιναρ έφθασε σχεδόν τα 60 μέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ψευδοκράτος.

«Τόσο τα μέλη μας όσο και οι βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες με τις οποίες είχαμε συνάντηση θέλουν να λάβουν μέρος στην ανοικοδόμηση των Βαρωσίων. Στην πραγματικότητα, ακούμε ότι υπάρχουν εταιρείες που κάνουν ήδη προετοιμασίες για αυτό το θέμα. Η Keller & Williams, μια εταιρεία ακινήτων των ΗΠΑ με καταστήματα σε πολλές χώρες του κόσμου, άνοιξε ένα κατάστημα στην Κερύνεια. Αναμένουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών των εταιριών», δήλωσε ο κ. Τερζίογλου.

Ήταν πάντως θέμα χρόνου να πέσουν τα «κοράκια» στην περίκλειστη πόλη, καθώς ο εκλεκτός της Άγκυρας, Τατάρ, έκανε σαφείς τις προθέσεις του για την περιοχή προτού καν εκλεγεί. Φυσικά στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Τουρκία υποστηρίζει θερμά το άνοιγμα των Βαρωσίων και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την πόλη ώστε αυτό να γίνει σαφές.