Η Λάτσιο ζητά να κοπεί σκηνή όπου ο Μαραντόνα αποκαλεί «φασίστες» την ομάδα της Ρώμης
2 years, 5 months ago
6

Η διοίκηση της Λάτσιο ήλθε σε επικοινωνία με τους δημιουργούς της σειράς Maradona: Blessed Dream της Amazon Prime, ζητώντας να αφαιρεθεί σκηνή, στην οποία το σύνολο της ομάδας της Ρώμης χαρακτηρίζονται ως φασίστες.

Η σειρά, η οποία ακολουθεί τη ζωή του θρύλου της Νάπολι και της Αργεντινής, περιλαμβάνει μια σκηνή όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα λέει «αυτοί οι φασίστες θέλουν να μας ταπεινώσουν», αναφερόμενος στη Λάτσιο.

Με ανακοίνωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, η διοίκηση της Λάτσιο σημειώνει τα εξής: «Η αναφορά στο φασισμό είναι ακόμη πιο απεχθής, γιατί προκαλείται με σαφή συκοφαντική πρόθεση.

Καταφέρνει με εξαιρετικό αποτέλεσμα να προσβάλει μια ολόκληρη βάση και ομάδα, να απομακρύνεται από την πραγματικότητα, αλλά και από τις σκέψεις του ίδιου του Μαραντόνα, ο οποίος έδειξε σε πολλές περιπτώσεις ότι ήταν φίλος της Λάτσιο».

Η Λάτσιο ζήτησε από την Amazon Prime να κοπεί η σκηνή που είναι «τόσο απίθανη όσο και επώδυνη», καθώς «στερείται σεβασμού προς τους οπαδούς της Λάτσιο και τη μνήμη ενός μεγάλου πρωταθλητή».

Μερίδα οπαδών της Λάτσιο έχει ιστορικό ακροδεξιού εξτρεμισμού, ενώ στο σύλλογο είχε επιβληθεί πρόστιμο από την UEFA και κλείσιμο τμήματος του γηπέδου της για έναν αγώνα τον Οκτώβριο του 2019, όταν οπαδοί καταγράφηκαν να προβαίνουν σε φασιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Europa League απέναντι στη Ρεν.

in.gr