Οι «μαζορέτες» της ρωσικής εισβολής: Φοράνε στολή νοσοκόμας με έμβλημα «Ζ» και θυμίζουν άλλες εποχές
1 year, 10 months ago
6

To μουσικό γκρουπ που απαρτίζεται από influencer, μοντέλα και φοιτήτριες «έχει ως στόχο να προωθήσει τη ρωσική προπαγάνδα», γράφει η Daily Mail – Γύρισαν βίντεο κλιπ και μοίρασαν κέικ στους Ρώσους στρατιώτες το Πάσχα

Ντυμένες με στολή νοσοκόμας που θυμίζει περασμένες εποχές και φέρει το έμβλημα «Ζ» της ρωσικής εισβολής, οι «Αδελφές της Νίκης» – ένα μουσικό γκρουπ που απαρτίζεται από influencer, μοντέλα, φοιτήτριες και άλλες νεαρές γυναίκες από την περιοχή του Λουγκάνσκ – βρέθηκαν το Πάσχα στο πλευρό των Ρώσων στρατιωτών θέλοντας να «ενισχύσουν το ηθικό τους».

Σύμφωνα με την Daily Mail, βασικός στόχος της ομάδας των νεαρών γυναικών είναι να προωθήσει τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα, την ώρα που πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα ρωσικά social media αναφέρουν ότι πρόκειται για «συζύγους και φιλενάδες» στρατιωτών που υπηρετούν στην Ουκρανία.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα μέλη του γκρουπ εμφανίζονται να προσφέρουν κέικ και θρησκευτικές εικόνες στους Ρώσους στρατιώτες με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα. Λίγες μέρες πριν, οι «Σιοστρι Παμπέντι» (όπως ονομάζεται στα ρωσικά το συγκρότημα) είχαν κυκλοφορήσει το βιντεο κλιπ ενός τραγουδιού επιδιώκονας «να πείσουν τους νέους ανθρώπους στη Ρωσία ότι ο πόλεμος είναι αναγκαίος», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Μεταξύ των μελών του γκρουπ βρίσκουμε την Αλιόνα Μπόικο, η οποία έχει πάνω από 30.000 followers στο TikTok και το Instagram«Το μήνυμα προπαγάνδας της προς τους στρατιώτες ήταν το εξής: Είναι σημαντικό να μην τα παρατήσουμε τώρα, να γίνουμε πιο δυνατοί παρά τις δυσκολίες. Τα δύσκολα θα περάσουν και αργά ή γρήγορα όλα θα πάνε καλά», γράφει η Daily Mail.

Βιολέτα Μοσκαλένκο, η οποία έχει 3.000 ακόλουθους στο Instagram, είναι μοντέλο που είχε πάρει μέρος στην Εβδομάδα Μόδας του Λουγκάνσκ.

Άλλες «νοσοκόμες» είναι το μοντέλο Μαρία Οκορόκοβα και η ηθοποιός Αναστάσια Τσεπούροβα.

Η Βαλέρια Ρουσίνα είναι φοιτήτρια Ιατρικής και η Σοφία Βαραμπίροβα παιδίατρος. Η Αναστάσια Μιγκάλ είναι φοιτήτρια νομικής και πρωταθλήτρια δισκοβόλος. «Μέσα σε έξι χρόνια έχω κερδίσει 54 μετάλλια και 70 τίτλους. Παρά τα ήδη πολλά μου επιτεύγματα, με περιμένουν ακόμη πολλές νίκες» δηλώνει η ίδια.