Η Ουκρανία «Θα επιτεθούμε στη γέφυρα του Κερτς» – Η Μόσχα υπονοεί πυρηνική απάντηση: «Θα γνωρίσετε την Ημέρα της Κρίσεως»!
1 year, 7 months ago
6

Η Ουκρανία απείλησε σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, να επιτεθεί στην γέφυρα του Κερτς, την οποία κατασκεύασε η Μόσχα για να συνδεθεί η Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Η γέφυρα αυτή είναι παράνομη και η Ουκρανία δεν έδωσε την άδεια για την κατασκευή της. Απειλεί την οικολογία της χερσονήσου και επομένως πρέπει να γκρεμιστεί. Δεν έχει σημασία το πώς: οικειοθελώς ή όχι», έγραψε στο Telegram ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Μάλλον «το έχασαν» οι Ουκρανοί, αφού οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει ότι αν επιτεθούν οι Ουκρανοί έμμεσε με πυρηνικό πλήγμα!

Είναι γεγονός ότι η κατάστασηη για το Κίεβο είναι πολύ άσχημη στην Ανατολική Ουκρανία και στη Νότια Ουκρανία.

«Η ημέρα της κρίσεως θα πέσει επάνω τους εάν κτυπηθεί η γέφυρα της Κριμαίας» δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως στις 8 Ιουλίου ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε δηλώσει πως η προσβολή της γέφυρας της Κριμαίας είναι ένας νόμιμος στόχος και μπορεί να καταστραφεί με ένα και μόνο Harpoon, πιθανότατα με αυτούς που μπορούν να πλήξουν και λιμενικές και παράκτιες εγκαταστάσεις όπως οι AGM-84L που πρόσφατα παράγγειλε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

«Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στη Μόσχα επιτιθέμενη στην περίφημη γέφυρα του Στενού του Κερτς χρησιμοποιώντας τους πυραύλους Harpoon που παρέλαβε πρόσφατα», είχε πει ο Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Πρόκειται για την μήκους 17 χλμ. γέφυρα κόστους $3,5 δισ. που συνδέει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ρωσίας με την Κριμαία, η οποία ενσωματώθηκε στον ρωσικό εθνικό κορμό το 2014

Η κατασκευή της διήρκεσε τρία χρόνια. Όταν το έργο ολοκληρώθηκε, το 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε στη γέφυρα για τα εγκαίνια, σε μία κίνηση η οποία υπογράμμισε τη συμβολική αξία της κολοσσιαίας κατασκευής, πέρα από την ουσιαστική.

 

 

pronews.gr