Η στιγμή που ο Ελληνας ομογενής που σκοτώθηκε από καρχαρία μεταφέρεται στο νοσοκομείο [βίντεο]
5 months, 9 days ago
6

Τον γύρο του κόσμου κάνει είδηση με τον Ελληνα ομογενή που παραδόθηκε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Μελβούρνης μετά την επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία.

Ο Ντάνιελ Χρηστίδης δέχτηκε επίθεση από καρχαρία σε νησί του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα μαζί με τους συναδέλφους του.

Ο άτυχος γιατρός, ουρολόγος στην ειδικότητα, έκανε σανίδα κωπηλασίας μαζί με μία συνάδελφό του, όταν έπεσε στην θάλασσα, ώστε να κάνει σανίδα η γυναίκα.

Τον γύρο του κόσμου κάνει είδηση με τον Ελληνα ομογενή που παραδόθηκε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Μελβούρνης μετά την επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία.

Από την επίθεση του καρχαρία, ο Ντάνιελ Χρηστίδης τραυματίστηκε σοβαρά στον αριστερό μηρό, στην δεξιά γάμπα και στον δεξί καρπό και μετά από περίπου μία ώρα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, αφού πρώτα μεταφέρθηκε εκεί με ελικόπτερο.

Την θλίψη του για τον θάνατό του εξέφρασε ο επικεφαλής του Τομέα Υγείας της περιοχής της Μελβούρνης επίσης Ελληνας Πολ Ελευθερίου, στον οποίο ανήκει το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο Χρηστίδης.

«Είμαστε καταρρακωμένοι από τον τραγικό χαμό του φίλου και συναδέλφου μας. Ήταν φανταστικός γιατρό και εξαιρετικός χαρακτήρα. Ηταν ένας λαμπρό πνεύμα για τις ζωές πολλών», ανέφερε ο Πολ Ελευθερίου.

Ο Ντάνιελ Χρηστίδης δέχτηκε επίθεση από καρχαρία σε νησί του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα μαζί με τους συναδέλφους του. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε την ώρα που οδηγούνταν στο νοσκοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά ξεψύχησε.

Για το πόσο θετικός και ενθουσιώδης άνθρωπος ήταν μίλησε και η διευθύντρια νοσοκομειακής μονάδας του νοσοκομείου που εργαζόταν Έλεν Ο Κόνελ.

Η διευθύντρια δίνοντας ένα παράδειγμα για το τι άνθρωπος ήταν ο Ελληνας ομογενής ανέφερε πως όταν ο Χρηστίδης επρόκειτο να χειρουργήσει μία ασθενή που είχε γενέθλια, της πήρε τούρτα. «Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Ντάνιελ. Πέτυχε πολλά περισσότερα από όσα άλλοι πετυχαίνουν σε όλη τους τη ζωή», είπε η Ο Κόνελ.

Να σημειωθεί πως ο Χρηστίδης είχε κάνει πρόσφατα το διδακτορικό του με αντικείμενο τον καρκίνο του προστάτη και είχε εκδώσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά.