Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ιντερπόλ κατήγγειλε ότι Κινέζοι επιχειρηματίες προσπάθησαν να την απαγάγουν
2 months, 22 days ago
6

Μήνυση για «απόπειρα απαγωγής» κατέθεσε η σύζυγος του Μενγκ Χονγκουέι, του Κινέζου πρώην προέδρου της Ιντερπόλ που κατηγορείται για διαφθορά στη χώρα του, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Λιόν.

Ο Μενγκ εξαφανίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, όταν επέστρεψε στην Κίνα. Παραιτήθηκε από την Ιντερπόλ στις 7 Οκτωβρίου, με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για δωροληψία. Τον επόμενο μήνα τον διαδέχτηκε ως επικεφαλής της Ιντερπόλ ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ-γιανγκ.

Τον Ιανουάριο η σύζυγος του Μενγκ ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές. Τότε είχε δηλώσει ότι στις αρχές Οκτωβρίου πήγαν στο σπίτι της δύο Κινέζοι επιχειρηματίες και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Τσεχία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Εκείνη αρνήθηκε, όμως δύο ημέρες αργότερα την επισκέφθηκαν και πάλι, για να της προτείνουν να κάνει «μια περιήγηση στις πόλεις της Ευρώπης».

«Μετά την απόπειρα απαγωγής, ενημέρωσα την αστυνομία που με έθεσε υπό την προστασία της, μαζί με τα 7χρονα δίδυμά μου», είπε η Μενγκ στο Radio France και την εφημερίδα Liberation.

Η εισαγγελία της Λιόν διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει προανάκριση για την υπόθεση αυτή.