Ιαπωνία: Η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα Μάκο που απαρνήθηκε τους τίτλους της και δουλεύει στη Νέα Υόρκη
2 years ago
6

Η «αντάρτισσα» γαλαζοαίματη που ζει το παραμύθι του αληθινού έρωτα.

Η Μάκο Κομούρο, παλαιότερα γνωστή ως πριγκίπισσα Μάκο, άφησε την Ιαπωνία και εγκατέλειψε τον βασιλικό της τίτλο αφού παντρεύτηκε πέρυσι τον αγαπημένο της, συμφοιτητή της στο Κολλέγιο.

Η Μάκο, μεγαλύτερη κόρη του διαδόχου της Ιαπωνίας Ακισίνο και της πριγκίπισσας Κίκο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2021 με τον σύζυγό της, Κέι Κομούρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Japan Times η Μάκο Κομούρο βοηθά τους επιμελητές στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met) κάνοντας πρακτική άσκηση.

Η πρώην πριγκίπισσα της Ιαπωνίας εργάζεται σε έκθεση ζωγραφικής με έργα του καλλιτέχνη από την Οκινάουα Γιαμάντα Σίνζαν, «εμπνευσμένη από τη ζωή του Ippen (1239-1289), ενός μοναχού που ταξίδεψε στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Kamakura (1192-1333) εισάγοντας τον βουδισμό στις μάζες ψάλλοντας προσευχές ενώ χόρευε.

Η Μάκο αποφοίτησε με πτυχίο στην Τέχνη και την Πολιτιστική Κληρονομιά από το Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έλαβε το μεταπτυχιακό στο πεδίο Μουσείων και Γκαλερί Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Η πρώην πριγκίπισσα φέρεται να μην αμείβεται για την πρακτική άσκηση, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε πλήρη απασχόληση. Όταν έφυγε από την αυτοκρατορική οικογένεια, επέλεξε να εγκαταλείψει προίκα περίπου 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος του οίκου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που παντρεύτηκε κοινό θνητό.

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr