Ίλον Μασκ: Θέλει να βγάλει το «w» από το Twitter και μένει εκτός ΔΣ
2 years, 13 days ago
6

Παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές του δηλώσεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, εγκατέλειψε τα σχέδιά του να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ανακοίνωσε δημόσια την Κυριακή ότι ο Μασκ παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter και η εταιρεία θα παραμείνει ανοιχτή στη συμβολή του.

Ο Μασκ ενημέρωσε το Twitter το πρωί του Σαββάτου ότι στην πραγματικότητα δεν θα πάρει τη θέση του διοικητικού συμβουλίου.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, ο οποίος γνωστοποίησε τις επαφές που είχε με τον Μασκ, δεν αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος άλλαξε την απόφασή του. Και επίσης ενθάρρυνε τους της εταιρείας να παραμείνουν συγκεντρωμένοι: «Θα υπάρξουν περισπασμοί μπροστά, αλλά οι στόχοι και οι προτεραιότητές μας παραμένουν αμετάβλητες».

 

Καθ ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε απορρίψει τη θέση του διοικητικού συμβουλίου στο Twitter, ο Μασκ δημοσίευσε μια σειρά από ιδέες για να μεταμορφώσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τα προϊόντα της.

Μία από τις προτάσεις τους ήταν ένα χονδροειδές αστείο με τη μορφή δημοσκόπησης στο Twitter. Ο Μασκ ζήτησε από τους  8 εκατομμύρια ακολούθους του να ψηφίσουν εάν το Twitter πρέπει να αφαιρέσει το «w» από το όνομά του. Κάτι τέτοιο θα μετατρέψει το Twitter σε «titter», μια λέξη που εκτός από «χαχάνισμα» παραπέμπει στη …γυναικεία ανατομία και δη στο στήθος.

 

Και δεν σταμάτησε εκεί…

Ως μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας πλέον, ο Μασκ πρότεινε το Σάββατο μια σειρά αλλαγών στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue premium, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της διαφήμισης και της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin.

Το Twitter Blue, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021, είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter και προσφέρει «αποκλειστική πρόσβαση σε premium χαρακτηριστικά» σε μηνιαία βάση συνδρομής, λέει το Twitter. Είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, ο επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc πρότεινε ότι οι χρήστες που εγγράφονται στο Twitter Blue θα πρέπει να πληρώνουν σημαντικά λιγότερα από τα τρέχοντα $2,99 το μήνα και να έχουν ένα σημάδι ελέγχου ταυτότητας καθώς και μια επιλογή να πληρώνουν σε τοπικό νόμισμα.

“Η τιμή θα πρέπει πιθανώς να είναι ~2$/μήνα, αλλά να πληρώνεται για 12 μήνες εκ των προτέρων και ο λογαριασμός δεν λαμβάνει σημάδι επιλογής για 60 ημέρες (προσοχή για αντιστροφές χρεώσεων πιστωτικής κάρτας) και να αναστέλλεται χωρίς επιστροφή χρημάτων εάν χρησιμοποιείται για απάτη/ανεπιθύμητη αλληλογραφία”, δήλωσε ο Μασκ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Και όχι διαφημίσεις», πρότεινε ο Μασκ. “Η δύναμη των εταιρειών να υπαγορεύουν την πολιτική ενισχύεται σημαντικά εάν το Twitter εξαρτάται από τα χρήματα της διαφήμισης για να επιβιώσει.”

 

Ο Μασκ πρότεινε επίσης μια επιλογή πληρωμής με dogecoin και ζήτησε από τους χρήστες του Twitter τις απόψεις τους.

Η εταιρεία ήδη επιτρέπει στους ανθρώπους να δίνουν συμβουλές στους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου χρησιμοποιώντας bitcoin. Το Twitter είχε πει πέρυσι ότι σχεδίαζε να υποστηρίξει τον έλεγχο ταυτότητας για NFT, ή μη ανταλλάξιμα token, τα οποία είναι ψηφιακά στοιχεία, όπως εικόνες ή βίντεο που υπάρχουν σε μια αλυσίδα μπλοκ.

Ο Μασκ ξεκίνησε επίσης μια δημοσκόπηση στον λογαριασμό του στο Twitter – ο οποίος έχει περισσότερους από 81 εκατομμύρια ακόλουθους – ρωτώντας εάν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο θα έπρεπε να μετατραπούν σε καταφύγιο αστέγων καθώς “κανείς δεν εμφανίζεται (για να εργαστεί εκεί)”. Η δημοσκόπηση πήρε περισσότερες από 300.000 ψήφους σε μια ώρα, με το 90% να απαντά ναι.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μασκ «έτρεξε»  μια δημοσκόπηση μέσα από τον λογαριασμό του, καλώντας το κοινό να ψηφίσει αν επιθυμεί να προστεθεί στο Twitter ένα πλήκτρο επεξεργασίας (edit) του περιεχομένου της πλατφόρμας. Με την ψηφοφορία να παραμένει για λίγο ακόμη ανοιχτή, το 73,5% έχει ψηφίσει «Ναι».

Η δραστηριοποίηση του Μασκ στην πλατφόρμα έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον της αγοράς, κάτι που αντανακλάται και στην μετοχή της εταιρείας. Η είδηση πως ο μεγιστάνας της ηλεκτροκίνησης εξαγόρασε 73,5 εκατ. κοινές μετοχές ή το 9,2% του Twitter είχε πυροδοτήσει χθες ένα μίνι ράλι στην μετοχή της εταιρείας, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να αυξηθεί κατά 27%.

in.gr