Ινδονησία: Δικαστήριο καταδικάζει σε θάνατο δάσκαλο για τον βιασμό 13 μαθητριών
2 years, 15 days ago
6

«Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή», δήλωσε ο δικαστής

Δικαστήριο της Ινδονησίας καταδίκασε σήμερα σε θάνατο έναν δάσκαλο για τον βιασμό 13 κοριτσιών σε ισλαμικό σχολείο, κάνοντας δεκτή την έφεση των εισαγγελέων που ζητούσαν να του επιβληθεί η θανατική ποινή ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση του δασκάλου Χέρι Γουιραγουάν προκάλεσε σοκ στην Ινδονησία και έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να προστατευθούν τα παιδιά από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας.

Αφού ο Χέρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλης Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο, οι εισαγγελείς, που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή, κατέθεσαν έφεση.

«Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή», δήλωσε ο δικαστής σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Από το 2016 έως το 2021, ο Χέρι κακοποίησε σεξουαλικά τα 13 κορίτσια, που ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, ενώ άφησε έγκυες οκτώ από τις κοπέλες, ανέφερε δικαστής τον Φεβρουάριο.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η αρμόδια υπουργός για την προστασία των παιδιών, είχαν επίσης ταχθεί υπέρ των αιτημάτων για την επιβολή της θανατικής ποινής, αν και η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, που είναι αντίθετη στην καταδίκη σε θάνατο, δήλωσε ότι δεν είναι η αρμόζουσα ενέργεια.

Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, έχει δεκάδες χιλιάδες ισλαμικά οικοτροφεία και άλλα θρησκευτικά σχολεία που συχνά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να μορφωθούν παιδιά φτωχότερων οικογενειών.

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr