ΗΠΑ: Αν το Ιράν στείλει drones στη Ρωσία θα του επιβληθούν κυρώσεις
1 year, 9 months ago
6

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε μήνυμα στο Ιράν. Τι θα γίνει με τα drones.

Η Ρωσία εξακολουθεί να ψάχνει ενισχύσεις για τις πολεμικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία. Η Βρετανία, μάλιστα, εκτιμά ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει στην πρώτη γραμμή της μάχης τους μισθοφόρους της διαβόητης εταιρείας Wagner, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στη σημερινή ενημέρωσή του σημειώνει ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα μαχητικής ικανότητας.

  • Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο Νικολάι Πατρούσεφ: Το alter ego του Πούτιν που επιχείρησαν να δολοφονήσουν

Απειλές για νέες κυρώσεις

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ αντέδρασαν άμεσα στην πιθανότητα να σταλούν drones από το Ιράν στη Ρωσία. O Νεντ Πράις, εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι αν το Ιράν στείλει drones τότε θα του επιβληθούν νέες κυρώσεις.

«Έχουμε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες μας σχετικά με την παροχή τεχνολογίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Όλες οι κυρώσεις μας παραμένουν σε ισχύ. Οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση θα είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά από κυρώσεις που έχουμε στα χέρια μας, καθώς και πιθανότατα μια σειρά από κυρώσεις από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Νεντ Πράις.

 Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι το Ιράν ετοιμαζόταν να προμηθεύσει τη Ρωσία με έως και αρκετές εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ωστόσο, η δήλωση αυτή διαψεύστηκε αργότερα από την ιρανική κυβέρνηση.

in.gr