ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι – Ενστάσεις από επιστήμονες
2 years, 11 months ago
6

Η απόφαση των αμερικανικών αρχών για μη χρήση μάσκας από τους εμβολιασμένους έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό αλλά και με επιφυλάξεις κυρίως από μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Αν και το ποσοστό των εμβολιασμένων στη Νέα Υόρκη είναι πάνω από 50%, δεν υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, επομένως ανάμεσα σε όσους πλέον κυκλοφορούν χωρίς μάσκες, ίσως υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης: Σύγχυση στις ΗΠΑ σχετικά με την οδηγία σε εμβολιασμούς να μην φορούν μάσκα

Πάντως οι αμερικανικές αρχές δεν προτίθενται να αλλάξουν την πολιτική τους σε σχέση με τα πιστοποιητικά καθώς σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να απαιτήσουν από τους ξένους επισκέπτες στις ΗΠΑ να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να επισκεφθούν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, στη Νέα Υόρκη πλημμύρισαν τα πάρκα από ανθρώπους που απολάμβαναν τον ήλιο, άλλοι είχαν βγει για ψώνια ή απλά για να απολαύσουν έναν καφέ ή το φαγητό τους έξω καθώς σύμφωνα με την οδηγία του αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των νοσημάτων όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα.

in.gr