ΗΠΑ: Δάσκαλοι πεσμένοι στα γόνατα αρπάζουν χαρτονομίσματα – Το «δυστοπικό» θέαμα που προκάλεσε οργή
2 years, 4 months ago
6

Μερικοι συνέκριναν τις εικόνες που διαδραματίστηκαν σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου στη Νότια Ντακότα με σκηνές από το… «Παιχνίδι του Καλαμαριού»

Ένα φιλανθρωπικό event που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ επί πάγου στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο προκάλεσε θύελλα επικρίσεων online, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν το θέαμα «εξευτελιστικό» και «δυστοπικό».

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφεται μια σκηνή από το event με ονομασία «Dash for Cash», κατά το οποίο εκπαιδευτικοί διαγωνίζονται πεσμένοι στα γόνατα στη μέση του γηπέδου για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα χαρτονομίσματα του 1 δολαρίου μέσα στα ρούχα του, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Όπως επισημαίνει το BBC, οι δάσκαλοι που συμμετείχαν εθελοντικά στο event δήλωσαν ότι θα διαθέσουν τα ποσά που μάζεψαν για πράγματα που χρειάζονται για τη δουλειά τους, όπως εξοπλισμό για να ανεβάζουν online εκπαιδευτικό υλικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπαιδευτικοί στη Νότια Ντακότα συγκαταλέγονται στους πιο κακοπληρωμένους στις ΗΠΑ και δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι από αυτούς υποχρεώνονται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην τάξη τους.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν online οι εικόνες των εκπαιδευτικών να «ψαρεύουν» μονοδόλαρα πεσμένοι κάτω, ενώ οι θεατές επευφημούν, η ομάδα χόκεϊ επί πάγου Sioux Falls Stampede και η τράπεζα CU Mortgage Direct (που ήταν χορηγός του event) ζήτησαν συγγνώμη. Όπως αναφέρει η δήλωση που εξέδωσαν «παρόλο που η πρόθεσή μας ήταν να προσφέρουμε μια θετική και διασκεδαστική εμπειρία για εκπαιδευτικούς, τώρα συνειδητοποιούμε γιατί μπορεί να θεωρήθηκε υποτιμητικό και προσβλητικό προς τους συμμετέχοντες και το επάγγελμά τους εν γένει. Λυπούμαστε πολύ και ζητάμε συγγνώμη σε όλους τους δασκάλους για την αμηχανία που μπορεί να αισθάνθηκαν».

Η ανακοίνωση διευκρινίζει επιπλέον ότι είχαν ληφθεί αιτήσεις συμμετοχής από 31 δασκάλους, άνδρες και γυναίκες, και οι 10 που τελικά πήραν μέρος στο event επιλέχθηκαν τυχαία.

Κάθε δάσκαλος έλαβε τουλάχιστον 500 δολάρια από τη συμμετοχή του στο «Dash for Cash». Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τα άτομα που συμμετείχαν θα λάβουν 500 δολάρια επιπλέο, ενώ θα δοθεί το ίδιο ποσό και στους 21 δασκάλους που δεν επιλέχθηκαν.

Πολλοί επικριτές online συνέκριναν το event με τη δημοφιλή κορεάτικη σειρά του Netflix «Το παιχνίδι του Καλαμαριού», όπου οι ήρωες διαγωνίζονται μέχρι θανάτου για το χρηματικό έπαθλο.