ΗΠΑ: Έκαναν βόλτα με το σκάφος στη λίμνη όταν ένα γιγάντιο κομμάτι γκρεμού «έσκασε» στα νερά μπροστά τους
2 years, 9 months ago
6

Οι επισκέπτες του εθνικού πάρκου της λίμνης Σουπίριορ στο βόρειο Μίσιγκαν πήραν την τρομάρα της ζωής τους

Την τρομάρα της ζωής τους πήραν κάποιοι επισκέπτες του εθνικού πάρκου της λίμνης Σουπίριορ στο βόρειο Μίσιγκαν, οι οποίοι έκαναν βόλτα με σκάφος και ξαφνικά αντίκρυσαν ένα τεράστιο κομμάτι από τον γκρεμό να «αποκολλάται» και να πέφτει στα νερά μπροστά τους.

Το βίντεο με το εντυπωσιακό θέαμα που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες δείχνει τη στιγμή που το γιγάντιο τμήμα του γκρεμού, πλάτους περίπου 60 μέτρων, «ξεκολλάει» και πέφτει στο νερό δημιουργώντας έναν τεράστιο παφλασμό. Σύμφωνα με το Associated Press, το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Pictured Rocks National Lakeshore, όπου γκρεμοί ύψους 15-60 μέτρων από ψαμμίτη και χώμα ορθώνονται πάνω από τη λίμνη.

«Αρχικά ακούσαμε τον γκρεμό να “ραγίζει” και να “τρίζει” και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα ένα τμήμα του πλάτους περίπου 60 μέτρων έπεσε μπροστά μας» είπε ο Τζαν Μάρτιν στο WLUC-TV, σημειώνοντας ότι ο παφλασμός και ο κυματισμός που προκάλεσε η πτώση ήταν πολύ θεαματικά. «Κάνε πίσω Μπράντ» ακούγεται να λέει κάποιος από το σκάφος στο βίντεο του Μάρτιν, που προβλήθηκε και από την τοπική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί από το περιστατικό. Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση από τη διεύθυνση του πάρκου, ωστόσο στο site του υπάρχει προειδοποίηση προς τους οδηγούς σκαφών στη λίμνη να έχουν υπόψη τους ότι γίνονται κατολισθήσεις στην περιοχή.