ΗΠΑ: Γυναίκες κλωτσάνε άστεγο – Θύελλα αντιδράσεων στα social media
2 years, 8 months ago
6

Ισχυρίζονται ότι τους είχε πιάσει το στήθος – Ο νεαρός άνδρας είναι ναρκομανής

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που έχει ανέβει στα social media απεικονίζοντας γυναίκες να ρίχνουν κλωτσιές και να τραβούν τα μαλλιά ενός άστεγου υπό το φως της ημέρας στην παραλία Venice του Λος Άντζελες.

xilo1

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι δυο γυναίκες, η μία με μαύρα μαλλιά και η άλλη με καρέ ξανθό μαλλί, ισχυρίζονται ότι ο νεαρός άνδρας τους έπιασε το στήθος και γι’ αυτό πέρασαν στην αντεπίθεση…

Ο άγνωστος άνδρας είχε γίνει το «κόκκινο πανί» για τους κατοίκους της περιοχής τις τελευταίες ημέρες καθώς η συμπεριφορά του, όπως επισημαίνουν, ήταν βίαιη ενώ έκανε και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun» που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της το επίμαχο βίντεο, οι δύο γυναίκες γρονθοκοπούν, τραβάνε τα μαλλιά του άστεγου και του ρίχνουν κλωτσιές στην πλάτη, με τους περαστικούς να μην δίνουν καμία σημασία στο απάνθρωπο θέαμα.

Ο νεαρός άνδρας κάθεται στο έδαφος και φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιδράσει με τις δύο…κυρίες να συνεχίζουν να του τραβούν τα μαλλιά και να τον κλωτσάνε.

Το βίαιο σκηνικό καταγράφηκε με τις αρχές του Λος Άντζελες να ξηλώσουν τις πρόχειρες σκηνές που ήταν στημένες στην παραλία Venice όπου δεκάδες άστεγοι είχαν βρει καταφύγιο αφού δεν είχαν που να κοιμηθούν.

ginaika2

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της γειτονιάς του Λος Άντζελες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες από τότε που άρχισαν να πληθαίνουν οι σκηνές με τους άστεγους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

«Από τα τέλη Μαΐου, στην περιοχή Venice Beach έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις κατά 132% για τις οποίες ένας άστεγος ήταν ύποπτος», όπως επισημαίνει τιο «Fox News», επικαλούμενο αστυνομικές πηγές του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», ο άστεγος άνδρας είχε στοχοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τους κατοίκους της περιοχής.

ipaastegos

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες προσπαθεί να περιορίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τους αστέγους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μάικ Μπόνιν έγραψε στο Twitter αυτή την εβδομάδα ότι, σύμφωνα με πρωτοβουλία του δήμου , έχουν ήδη μεταφερθεί δεκάδες άστεγοι σε κλειστούς χώρους.

«Χτίζοντας εμπιστοσύνη και προσφέροντας λύσεις, το προσωπικό με το @StJosephCtr και το @LAHomeless βοήθησε 74 άστεγους να μετακινηθούν σε εσωτερικούς χώρους από την Πέμπτη στο πλαίσιο του προγράμματος «Venice Beach Encampments to Homes», έγραψε την Παρασκευή στο Twitter. «Συνεχίστε την καλή δουλειά!», πρόσθεσε.