ΗΠΑ – Ήθελε να βγάλει selfie με κροταλία – Τον δάγκωσε και πλήρωσε τη θεραπεία 153 χιλιάδες δολάρια
2 years, 5 months ago
6

Ένας άνδρας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ επιχείρησε να βγάλει selfie με έναν κροταλία με αποτέλεσμα όχι μόνο να κινδυνεύσει η υγεία του, αλλά να το πληρώσει κυριολεκτικά πολύ ακριβά.

Πιο συγκεκριμένα, το 2015, ο Τοντ Φάσερ από το Σαν Ντιέγκο εντόπισε ένα φίδι σε έναν θάμνο και θέλησε να τραβήξει μια selfie μαζί του. Αυτή τελικά του κόστισε τουλάχιστον 153.000 δολάρια.

Η ιδέα του Φάσερ να βγάλει φωτογραφία με το φίδι δεν αποδείχθηκε και τόσο καλή, αφού το ερπετό τον δάγκωσε στο χέρι, απελευθερώνοντας το θανατηφόρο δηλητήριό του στο αίμα του.

Νοσηλεύτηκε για να του αφαιρέσουν το δηλητήριο

Ο Φάσερ χρειάστηκε να νοσηλευτεί εσπευσμένα προκειμένου να του αφαιρέσουν το δηλητήριο του κροταλία. Μάλιστα, χρειάστηκε να του χορηγηθεί, η ποσότητα φαρμάκου κατά του δηλητηρίου δύο νοσοκομείων.

Ο διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων και Φαρμάκων της Αριζόνα ανέφερε για το περιστατικό: «Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία είναι το αντι-δηλητήριο. Χρειάζονται εξετάσεις αίματος που προσδιορίζουν την επίδραση του δηλητηρίου στον οργανισμό». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε μια αντίστοιχη περίπτωση που είχε αντιμετωπίσει, το θύμα του φιδιού είχε χρειαστεί 74 φιαλίδια αντι-δηλητηρίου.

Τα προβλήματα για τον Φάσερ πάντως, δεν τελείωσαν εκεί. Μόλις ολοκληρώθηκε η θεραπεία, έλαβε έναν ιατρικό λογαριασμό ύψους 153.161 δολαρίων συμπεριλαμβανομένων 83.431 δολαρίων που δαπανήθηκαν για φαρμακευτικές υπηρεσίες. Δεν είναι σίγουρο αν ο άνδρας είχε ιατρική ασφάλιση για την κάλυψη του παραπάνω ποσού.

 

Τι συμβαίνει με τα δαγκώματα φιδιών στις ΗΠΑ

Τα δηλητηριώδη δαγκώματα φιδιών αν και δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα στις ΗΠΑ, μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα. Εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Ευτυχώς, λόγω της διαθεσιμότητας των φαρμάκων κατά του δηλητηρίου, ο θάνατος από δάγκωμα φιδιού στις ΗΠΑ είναι σπάνιος, όμως η διαδικασία ανάρρωσης μπορεί να διαρκέσει μήνες.