ΗΠΑ – Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων με ένα εκατομμύριο λοιμώξεις σε μια ημέρα
2 years, 3 months ago
6

Πάνω από ένα εκατομμύριο αμερικανοί πολίτες διαγνώστηκαν με κοροναϊό τη Δευτέρα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά, 1,06 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ βγήκαν θετικοί σε τεστ κοροναϊού, με τον αριθμό-ρεκόρ να οφείλεται εν πολλοίς στην παραλλαγή Όμικρον, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 

Σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ο αριθμός κρουσμάτων της Δευτέρας είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των 590.000 λοιμώξεων, που είχε καταγραφεί στη χώρα μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα – και το οποίο επίσης αφορούσε διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον μέσο όρο της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.

Πολλοί Αμερικανοί στηρίζονται στα τεστ που πραγματοποιούν μόνοι τους στο σπίτι, τα αποτελέσματα των οποίων δεν καταγράφονται από τις επίσημες κυβερνητικές αρχές. Έτσι, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το νέο ρεκόρ είναι ταυτόχρονα το αποτέλεσμα σημαντικής υποκαταγραφής.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην καταγραφή των νέων λοιμώξεων εξαιτίας των διακοπών των Χριστουγέννων δεν αποκλείεται να ανεβάζουν από την πλευρά τους τον συνολικό αριθμό.

Με πληροφορίες από Guardian

in.gr