ΗΠΑ: Υπό την επήρεια αλκοόλ στα 82 του οδηγούσε ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι
1 year, 10 months ago
6

Ο σύζυγος της προέδρου έχει βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο ερευνών

Μπορεί να διανύει ήδη το 82ο έτος της ηλικίας, ωστόσο ο Πολ Πελόζι θεώρησε σωστό να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, συνελήφθη γι’ αυτό στην Κομητεία τη Νάπα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και οδηγήθηκε στη φυλακή για δύο κατηγορίες – οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και οδήγηση με ποσότητα αλκοόλ στο αίμα 0,08% υψηλότερη από το κανονικό.

Και οι δύο κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ο εκπρόσωπος Ντρου Χάμιλ δήλωσε ότι «η πρόεδρος δεν θα σχολιάσει αυτό το ιδιωτικό θέμα που συνέβη, ενώ βρισκόταν στην Ανατολική Ακτή».

Ο κ. Πελόζι και η σύζυγός του είναι παντρεμένοι εδώ και σχεδόν 60 χρόνια. Η πρόεδρος παρέμεινε στην άλλη άκρη της χώρας την Κυριακή, όπου εκφώνησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο Brown. Δεν αναφέρθηκε στη σύλληψη του συζύγου της, σύμφωνα με το The Hill.

Ο σύζυγος της προέδρου έχει βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο ερευνών λόγω χρηματιστηριακών συναλλαγών που έχει κάνει, ενώ η σύζυγός του παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στην Ουάσιγκτον. 

Η… σχέση της Πελόζι με το αλκοόλ

Η ίδια η Πελόζι δεν είναι… φαν του αλκοόλ, σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας και τον εκπρόσωπό της.

Η λεπτομέρεια αυτή ήρθε στο φως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν ο βουλευτής Μάντισον Κόουθορν την κατηγόρησε ότι ήταν μεθυσμένη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η σύλληψη ενός συζύγου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε προεκλογική χρονιά είναι ό,τι πιο δεν αποτελεί ιδανική εξέλιξη για οποιονδήποτε πολιτικό, πόσο μάλλον για έναν εξέχοντα. Ωστόσο, η κ. Πελόζι δεν θεωρείται ότι διατρέχει εκλογικό κίνδυνο, δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζει πραγματικά ανταγωνιστικούς αντιπάλους στις προκριματικές εκλογές.

Οι προκριματικές εκλογές στην Καλιφόρνια θα διεξαχθούν σε μία εβδομάδα.

in.gr