Ιράν: Στους 28 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
1 year, 10 months ago
6

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός στο Ιράν.

Η αστυνομία του Ιράν έκανε χρήση χημικών και έριξε προειδοποιητικές βολές για να διαλύσει διαδήλωση στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας ύστερα από την κατάρρευση κτιρίου που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα το δεκαώροφο κτίριο κατοικιών Metropol, που βρισκόταν υπό ανέγερση στην Αμπαντάν, μια από τις κεντρικές πόλεις της επαρχίας Χουζεστάν, κατέρρευσε μερικώς στην καρδιά ενός πολυσύχναστου δρόμου.

 

Ζητούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Από την Τετάρτη πραγματοποιούνται διαδηλώσεις τις βραδινές ώρες στην Αμπαντάν και άλλες πόλεις της Χουζεστάν, με τους διαδηλωτές να ζητούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτή την καταστροφή, μιας από τις φονικότερες εδώ και χρόνια στο Ιράν.

Διαδηλώσεις έγιναν και χθες, Παρασκευή, σε πολλές πόλεις στο κεντρικό Ιράν, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Χθες βράδυ στην Αμπαντάν, οι δυνάμεις ασφαλείας «έκαναν χρήση δακρυγόνων και εκτόξευσαν προειδοποιητικές βολές» για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου κατέρρευσε το κτίριο, σύμφωνα με το πρακτορείο. «Θάνατος στους ανίκανους υπαλλήλους», φώναζαν κάποιοι διαδηλωτές, όπως μετέδωσε το Fars.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σήμερα σε 28, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί δύο ακόμα άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχίντι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. Σύμφωνα με αξιωματούχους, 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr