Ισπανία: Μητέρα απήγαγε τα παιδιά της για να μην εμβολιαστούν
17 days ago
6

Υπό κράτηση τέθηκε μητέρα στην Ισπανία, επειδή απήγαγε τα παιδιά της, προκειμένου να εμποδίσει τον πρώην σύζυγό της να τα εμβολιάσει κατά της Covid-19, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις 16 Δεκεμβρίου ο σύζυγός της, ο οποίος ζει κοντά στη Σεβίλλη, στην Ανδαλουσία, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της και έκτοτε είχε ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό από τις Αρχές για τον εντοπισμό της 46χρονης για «απαγωγή ανηλίκων», είπε στο AFP μια δικαστική πηγή.

Ο σύζυγος κατήγγειλε ότι δεν είχε νέα από τις αρχές Νοεμβρίου από τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 12 και 14 ετών και κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του ότι τα απήγαγε για να τον εμποδίσει να τα εμβολιάσει κατά της Covid.

Με την αστυνομία να την αναζητεί, η 46χρονη παραδόθηκε η ίδια στη δικαιοσύνη «σήμερα το πρωί», στη Σεβίλλη, έχοντας μαζί της τα «δύο παιδιά της», εξήγησε η δικαστική πηγή. Ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος της «ένταλμα σύλληψης» και «ειδοποίησε τον πατέρα» των δύο παιδιών, σύμφωνα με την πηγή.

Ισπανία μητέρα αρνήτρια απαγωγή

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, τα δύο παιδιά, που δεν πήγαιναν σχολείο από τις αρχές Νοεμβρίου, παραδόθηκαν στον πατέρα τους σήμερα το απόγευμα. Η μητέρα τέθηκε υπό κράτηση και θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, συμπλήρωσε η πηγή.

Ισπανία

Η Ισπανία είναι μία από τις πρωταθλήτριες στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού. To 90% των πολιτών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί.

Οι φωτό από την El mundo

enikos.gr