Ισπανία: Πέθανε 43χρονη δασκάλα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της – Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
3 years, 12 days ago
6

Τη Δευτέρα έφυγε από τη ζωή μία 43χρονη δασκάλα από τη Μαρμπέγια, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca,σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Diario Sur. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 43χρονη υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό θανάτου στην Ισπανία μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά δεν υπάρχει ακόμη άμεση διασύνδεση με τον εμβολιασμό καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου της γυναίκας. Το νοσοκομείο όπου η γυναίκα πέθανε, επικοινώνησε με τους αρμόδιους ισπανικούς και ευρωπαϊκούς υγειονομικούς οργανισμούς ακολουθώντας το πρωτόκολλο μετά την προληπτική αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca στην Ισπανία και οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 43χρονης δασκάλας.

Σύμφωνα με την Diario Sur, η γυναίκα εμβολιάστηκε με το AstraZeneca στις 3 Μαρτίου. Ώρες μετά αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στα επείγοντα με πονοκέφαλο και γενική αδιαθεσία τα οποία οι γιατροί τα απέδωσαν στις συνηθισμένες παρενέργειες του εμβολίου. Μέρες μετά, στις 13 Μαρτίου, επέστρεψε στο νοσοκομείο επειδή η αδιαθεσία συνέχισε. Της έκαναν αξονική τομογραφία όπου δεν εντόπισαν κάτι σημαντικό, ενώ της έκαναν εξετάσεις και την επόμενη ημέρα. Τότε ήταν που εντόπισαν τεράστια αιμορραγία την οποία προσπάθησαν να αποστραγγίσουν χειρουργικά. Στη διάρκεια της επέμβασης ανακάλυψαν το οίδημα, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας τη Δευτέρα.

Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εργαζόταν ως δασκάλα σε σχολείο στην Κόστα ντελ Σολ και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Μετά τον θάνατό της, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, της έκαναν τεστ κορονοϊού, στο οποίο βγήκε αρνητική.

enikos.gr