Ισραήλ – Οι ηγέτες της χώρας κλείστηκαν σε πυρηνικό καταφύγιο σαν μέτρο κατά του κοροναϊού
2 years, 4 months ago
6

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ανώτεροι αξιωματούχοι κλείστηκαν σήμερα μέσα σε ένα πολεμικό καταφύγιο στη διάρκεια μιας άσκησης προσομοίωσης ξεσπάσματος μιας φονικής νέας παραλλαγής του κοροναϊού.

Μέτρο ασφαλείας η άσκηση για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την «Άσκηση Ωμέγα», που διήρκεσε μια ημέρα και πήρε το όνομά της από ένα εικονικό στέλεχος του ιού, ένα μέτρο ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για «κάθε σενάριο».

Το πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ, που είναι γνωστό ως «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον συντονισμό των αρχικών μέτρων για την ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Το Ισραήλ επέβαλε lockdown στην προσπάθειά του να τιθασεύσει τρία κύματα της πανδημίας, αλλά μέχρι την εμφάνιση του τέταρτου κύματος τον Ιούνιο κράτησε την οικονομία και τα σχολεία ανοιχτά βασιζόμενο σε μέτρα όπως οι εμβολιασμοί, οι αναμνηστικές δόσεις και οι προστατευτικές μάσκες.

Mαζικoί διαγνωστικοί έλεγχοι

Η άσκηση περιλαμβάνει τον μαζικό διαγνωστικό έλεγχο για πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, την εισαγωγή στο νοσοκομείο και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αναφέρει το γραφείο του Μπένετ σε ανακοίνωσή του.

Τα αποτελέσματα της άσκησης θα κοινοποιηθούν και στους ξένους εταίρους.

«Το Ισραήλ είναι ασφαλές και προστατευμένο. Προκειμένου να παραμείνει έτσι και για να εξασφαλίσει την συνέχιση της κανονικότητας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε στενά την κατάσταση και να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε σενάριο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε τίποτα που να υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση αναμένει την έλευση ενός νέου φονικού στελέχους.

Επιπλέον δεν ανέφερε ως λόγο για την άσκηση το σενάριο πιθανής σύγκρουσης με εχθρική χώρα.

Το καταφύγιο κατασκευάστηκε πριν από πάνω από μια δεκαετία λόγω της ανησυχίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της ανταλλαγής πυραυλικών επιθέσεων από τον Λίβανο και την Λωρίδα της Γάζας.

in.gr