Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός για ένα κασκόλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – «Δεν θέλουμε gay στην οικογένεια»
1 year, 9 months ago
6

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στην Ιταλία από τον θείο του καθώς είχε ένα κασκόλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο σακίδιό του.

Ο νεαρός από την Καλαβρία βγήκε στις 17 Μαΐου, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Διφοβίας και Τρανσφοβίας (IDAHOBIT), για να συναντηθεί με φίλους του.

Πριν φύγει από το σπίτι, έδεσε το κασκόλ στην τσάντα του. Ο θείος του τον πέτυχε στη διαδρομή και όταν παρατήρησε το σακίδιο, πάρκαρε το αυτοκίνητό του και τον πλησίασε.

«Δεν θέλουμε ομοφυλόφιλους στην οικογένειά μας» είπε στον έφηβο.

  • Διαβάστε επίσης: Καταγγελία φοιτητή για bullying από τους γονείς του επειδή είναι γκέι – «Παλιοπ@@@ θα σε σκοτώσω»

Σύμφωνα με τον Silvio Cilento, πρόεδρο της φιλανθρωπικής οργάνωσης κατά της μαφίας ARCI Cosenza, αρχικά τον χαστούκισε. «Στην αρχή τον χαστούκισε, και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε και μετά τον κλώτσησε, αρκετές φορές».

Η επίθεση αυτή, όμως, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή και τότε ο θείος κάλεσε και άλλους τρεις άνδρες για να τον βοηθήσουν.

Του έσπασε τα πλευρά και τη μύτη

«Μη ικανοποιημένος, ο θείος τότε κάλεσε άλλους τρεις άνδρες για να τον βοηθήσουν. Το αποτέλεσμα: τέσσερα σπασμένα πλευρά, κάταγμα στη μύτη και διάφοροι άλλοι τραυματισμοί».

Όταν τελείωσε την επίθεση, ο άνδρας έβαλε τον ανήλικο στο όχημά του και τον πήγε σπίτι. «Τώρα θα πεθάνεις σπίτι σου» του είπε.

Ο Cilento σημείωσε πως για την ασφάλεια του 16χρονου δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση ούτε για την ταυτότητά του. Διευκρίνισε πως ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο η αστυνομία όσο και κοινωνικές υπηρεσίες.

«Σωματικά, το αγόρι είναι καλύτερα, θα επανακάμψει. Συναισθηματικά και ψυχολογικά, δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πώς είναι. Ίσως δεν θέλω να φανταστώ» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media.

Εξήγησε πως δημοσιοποίησε την ιστορία για υπενθυμίσει «πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε να μιλάμε για τη βία με βάση το φύλο, τα ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ+, την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Στην Ιταλία δεν υπάρχει νομοθεσία σχετική με εγκλήματα μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την επέκταση των αντιρατσιστικών νόμων για την απαγόρευση των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Μετά από αντιδράσεις από την καθολική εκκλησία και την άκρα δεξιά, το νομοσχέδιο δεν πέρασε από τη Γερουσία πέρσι τον Οκτώβριο.

in.gr