Ιταλία: «Χρειάζεται σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες
1 year, 11 months ago
6

Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν… σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία

Μετά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που δήλωσε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει μόνη της στην πληρωμή του τεράστιου λογαριασμού στην Ουκρανία,  και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο συμφωνώντας απόλυτα με την συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, πριν αναχωρήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρθηκε στην ανάγκη να εγκριθεί ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία.

«Αυτή είναι η ώρα της Ευρώπης και πρέπει να το κατανοήσουμε»

«Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Η καταστροφή των πόλεων, των βιομηχανικών υποδομών, των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της χώρας, θα απαιτήσει τεράστιες επενδύσεις. Χρειάζεται ουσιαστικά ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία, σαν και αυτό που συνέβαλε στις ιδιαίτερες σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

  • Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Δεν υπάρχει εύκολη διαφυγή για τον Πούτιν, δύο τα επικρατέστερα σενάρια – Θα στραφεί στα πυρηνικά;

Ο Ντράγκι συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην όλη διαδικασία ανοικοδόμησης, διότι «αυτή είναι η ώρα της Ευρώπης και πρέπει να το κατανοήσουμε».

in.gr