Ιταλία – Δικαιώθηκε πατέρας που δεν ήθελε να δίνει μηνιάτικο στην… 39χρονη κόρη του
2 years, 3 months ago
6

Το ανώτερο δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στους βολεμένους… κανακάρηδες και απαγόρευσε σε 39χρονη να παίρνει μηνιάτικο από τον μπαμπά της, ο οποίος μάλιστα είχε χωρίσει από τη μητέρα της και είχε φύγει από το σπίτι τους από το 2013.

Η 39χρονη, που έχει σπουδάσει αισθητικός και μένει με τη μητέρα της, παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι είχε προτάσεις για δουλειά, αλλά τις απέρριψε.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τους «Times του Λονδίνου», η γυναίκα είχε κερδίσει προσφυγή σε κατώτερο δικαστήριο για να λαμβάνει από τον πατέρα της 300 ευρώ τον μήνα, συν τα μισά ιατρικά της έξοδα.

Ομως, ο πατέρας της αρνήθηκε να δίνει το μηνιάτικο στην κόρη του, καθώς παίρνει μόλις 1.200 ευρώ τον μήνα και ζήτησε από το ανώτερο δικαστήριο να ακυρώσει την απόφαση, κάτι που έγινε.

Οι δικαστές είπαν ότι τα τέκνα μπορούν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη από τους γονείς τους όταν τελειώνουν την επαγγελματική τους εκπαίδευση, μόνο αν αποδεικνύουν ότι προσπαθούν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητα και να βρουν δουλειά βάσει των αληθινών ευκαιριών στην αγορά εργασίας.

Οσοι άνω των 18 δεν μπορούν να βρουν δουλειά θα πρέπει να αιτούνται επιδόματος ανεργίας και να μοιράζονται μόνο το φαγητό από το οικογενειακό τραπέζι, αν έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Τα κατώτερα δικαστήρια δεν είχαν δώσει τη δέουσα σημασία στο γεγονός ότι η γυναίκα είχε επαγγελματικό πτυχίο και, παρόλο που είχε δεχθεί προτάσεις για δουλειά, τις είχε απορρίψει.

H δικηγόρος του συνταξιούχου είπε ότι ο πελάτης της ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απόφαση. «Κάποιος που έχει τελειώσει τις σπουδές του και έχει επαγγελματικές δεξιότητες, δεν μπορεί να έχει την απαίτηση από έναν γονιό, ειδικά ηλικιωμένο, να συνεχίσει να τον στηρίζει, ενώ έχει σταματήσει να είναι ανήλικος εδώ και χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

in.gr