Ιταλία: Εξιτήριο για τη φοιτήτρια μετά τις 6 δόσεις του εμβολίου – Δεν υποβάλλει μήνυση
2 years, 10 months ago
6

Η υγεία της 24χρονης φοιτήτριας στην Ιταλία φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση μετά τον εμβολιασμό της με έξι δόσεις του εμβολίου Pfizer σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Το άτυχο περιστατικό οφείλεται σε λάθος της νοσηλεύτριας, η οποία δεν αραίωσε την μία δόση του εμβολίου με φυσιολογικό ορό όπως προβλέπεται, αλλά αντιθέτως χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό.

Αμέσως, η 24χρονη τέθηκε υπό 24ωρη παρακολούθηση στο νοσοκομείο της Τοσκάνης, ενώ της χορηγήθηκε θεραπεία που βασίζεται σε χορήγηση υγρών και παρακεταμόλης.

Η κοπέλα δεν παρουσίασε επιπλοκές, εκτός από ελαφρύ πονοκέφαλο και ενδέχεται να επιστρέψει σήμερα στο σπίτι της, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η νοσηλεύτρια φαίνεται να έπαθε σοκ εφόσον αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εμβολιαστικό κέντρο έσπευσε και η αστυνομία για τις απαραίτητες ενέργειες του συμβάντος.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: 23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου Pfizer – Τέθηκε υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων, ενώ στην Γερμανία υπήρξε περίπτωση υπερδοσολογίας με 5 δόσεις.

Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα είναι πρωτόγνωρη και δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία, και έτσι η κοπέλα παρακολουθείται για ιατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα Corriere della Sera, η νεαρή φοιτήτρια είναι καλά στην υγεία της, αν και με πόνους, και δεν θα υποβάλει μήνυση.

in.gr