JK Rowling: Απειλές θανάτου και κατά της συγγραφέως του Harry Potter – «Είσαι η επόμενη»
1 year, 7 months ago
6

Η Βρετανίδα συγγραφέας JK Rowling δέχθηκε απειλή θανάτου από ισλαμιστή εξτρεμιστή που υποστηρίζει το Ιράν, ο οποίος φαίνεται να εγκωμίασε τον δράστη της επίθεσης κατά του Salman Rushdie, εξέφρασε επανειλημμένα την υποστήριξή του στον θεοκρατικό δικτάτορα της Τεχεράνης και χαρακτήρισε το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ινδία “τρομοκρατικά κράτη”.

AP

Η συγγραφέας του Harry Potter και ακτιβίστρια για την ελευθερία του λόγου, εξέφρασε τη φρίκη της για την αρρωστημένη απόπειρα κατά της ζωής του Rushdie στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να λάβει ανατριχιαστική απειλή στο Twitter.

Ο Meer Asif Aziz, που περιγράφει τον εαυτό του στο Twitter ως “φοιτητής, κοινωνικός ακτιβιστής, πολιτικός ακτιβιστής και ερευνητικός ακτιβιστής” με έδρα το Καράτσι, έχει κάνει άγευστα “αστεία” για το πώς να καταστρέψουν το Ισραήλ και το χαρακτήρισε μαζί με την Ουκρανία και τον κύριο γεωπολιτικό αντίπαλο του Πακιστάν, την Ινδία – “τρομοκρατικά κράτη”.

Ο Aziz φαίνεται επίσης να υποστηρίζει τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καθώς έχει εκφράσει την πίστη και την αφοσίωσή σου σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Rowling ανήρτησε χθες το βράδυ σχετικά με το μαχαίρωμα του Rushdie: “Τρομακτικά νέα. Αισθάνομαι πολύ άρρωστη αυτήν τη στιγμή”

“Mην ανησυχείς, είσαι η επόμενη” της απάντησε ο Aziz. H JK Rowling απευθυνόμενη στο Twitter ζητεί να κλείσει τον λογαριασμό του συγκεκριμένου χρήστη. “@TwitterSupport υπάρχει πιθανότητα κάποιας υποστήριξης;”.

Οι επικριτές κατηγόρησαν τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για “διπλά πρότυπα” σχετικά με τους λογαριασμούς που επιλέγει να κλείσει.

real.gr