Καπιτώλιο : Σοκαριστικές περιγραφές από αστυνομικούς – Απειλές, τσουγκράνες και σπρέι πιπεριού για… αρκούδες
3 years, 2 months ago
6

Τα όσα έζησαν την ημέρα που ο όχλος του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλε στο Καπιτώλιο περιγράφουν αστυνομικοί στο CNN.

Ο Μάικλ Φάνον θυμάται τη στιγμή που, πεσμένος στο πάτωμα, οι εισβολείς του αποσπούσαν τον εξοπλισμό του.

Του άρπαξαν τα πολεμοφόδια, τον ασύρματο ακόμα και το σήμα του αφού τον χτύπησαν αρκετές φόρες με όπλο τέιζερ στον σβέρκο.

«Σκοτώστε τον με το ίδιο του το όπλο» άκουσε να φωνάζουν. 

Ο Φάνον ο οποίος βρίσκεται στο σώμα εδώ και 20 χρόνια λέει ότι θα προτιμούσε να τον είχαν πυροβολήσει από το να έπεφτε στα χέρια του εξαγριωμένου όχλου, ξαφνικά έζησε μια από τις χειρότερες στιγμές του ως αστυνομικός.

Και σε αυτές τις στιγμές, ο Φάνον σκέφτηκε για μια στιγμή να χρησιμοποιήσει το όπλο του, ωστόσο γνώριζε πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε αποτέλεσμα ενάντια σε τόσους εισβολείς, ενώ φοβήθηκε πως πιθανότατα να το έστρεφαν εναντίον του και να τον σκότωναν. 

Άρχισε σε αυτό το σημείο να τους φωνάζει ότι έχει παιδιά, το οποίο είχε αποτέλεσμα, με ορισμένους να τον βοηθούν να απομακρυνθεί από το σημείο.

«Σας ευχαριστώ» τους απάντησε «αλλά άντε γ*** που είστε εδώ».

Σπρέι πιπεριού για… αρκούδες

Η αστυνομικός, Κριστίνα Λόρι, όταν έφτασε στο Καπιτώλιο, ο όχλος είχε ήδη εισβάλει.

Η αστυνομικός η οποία βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου, δέχτηκε επίθεση με σπρέι πιπεριού το οποίο χρησιμοποιείται σε… αρκούδες.

«Μας έσπρωχναν, μας χτυπούσαν και μας ψέκαζαν με σπρέι πιπεριού για αρκούδες» θυμάται.

Αυτό είναι χειρότερο από το κανονικό σπρέι πιπεριού γιατί σε τυφλώνει εντελώς. Όταν συνήλθε είδε τους συναδέλφους της να δέχονται χτυπήματα με μεταλλικά αντικείμενα ακόμα και με τσουγκράνες.

Ο 32χρονος Ντάνιελ Χότζες μέσα στο Καπιτώλιο την ώρα της εισβολής δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο και καταματωμένος προσπαθούσε απελπισμένα να φωνάξει βοήθεια αλλά η φωνή δεν έβγαινε.

«Ένας τύπος μου έβγαλε τη μάσκα και μου πήρε το γκλοπ και με χτύπησε με αυτό στα δόντια», περιγράφει.

Στην συνέχεια του έριξαν αφρό με τον πυροσβεστήρα στο στόμα και τον έσωσαν λίγα λεπτά αργότερα συνάδελφοί του από βέβαιο θάνατο.

Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Καπιτώλιο αφού έσπευσε στο σημείο όταν άκουσε στον ασύρματο ότι οι συνάδελφοί του καλούσαν σε βοήθεια.

in.gr