Καταγγελία Τουσκ: Εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις επιχειρούν να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές
1 year, 16 days ago
6

Σχέδιο επηρεασμού των Ευρωπαίων ψηφοφόρων ενόψει των ευρωεκλογών από «αντιευρωπαϊκές» εξωτερικές δυνάμεις κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν –ανοικτά ή μυστικά– να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τουσκ δήλωσε ακόμη ότι υποστηρίζει πλήρως τον τρόπο σκέψης για την Ευρώπη που παρουσιάσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο σε σημερινό άρθρο του σε εφημερίδες και των 28 χωρών μελών της ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Μια από τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν περιλαμβάνει τη θέσπιση μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Προστασία των Δημοκρατιών, που θα λαμβάνει μέτρα κατά των κυβερνοεπιθέσεων, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και την απαγόρευση σε ξένες δυνάμεις να χρηματοδοτούν ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα.