Καταιγιστικός Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ και ΕΕ: «Τυπώσατε 8,4 τρισ. δολάρια και ευρώ χωρίς αντίκρυσμα και τώρα ήρθε η καταστροφή» Τυπώθηκε σε δύο χρόνια όσο είχε τυπωθεί τα προηγούμενα σαράντα!
1 year, 13 days ago
6

Καταιγιστικός ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την τραπεζική κρίση στις δυτικές χώρες και για τι έχει προκαλέσει η «άμυαλη» διαρκής εκτύπωση χρήματος χωρίς αντίκρυσμα σε ΗΠΑ και ΕΕ:

«Η κρίση ξεκίνησε απ’ τις εποχές των μέτρων κατά της πανδημίας, όπου ορισμένες αναπτυγμένες οικονομίες καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους δύναμη, όσον αφορά τα νομισματικά μονοπώλια.

Άνοιξαν τη μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων!

Τα τύπωσαν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια.

Το ίδιο ποσοστό και στη Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια!

Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό.

Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια τακτική.

Αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού….»

Βάσει της τοποθέτησης του Β.Πούτιν  η ΕΚΤ και οι ΗΠΑ τύπωσαν σχεδόν 8,4 τρισ. δολάρια και ευρώ, στη συνέχεια τα επιτόκια λόγω του πληθωρισμού ο οποίος πληθωρισμός ανέβηκε λόγω του πολέμου και των κυρώσεων που επέβαλαν στην Ρωσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σειρά τραπεζών.

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ξόδευε τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων για την Ουκρανία δίνοντας πάνω από 100 δισ. δολάρια στο Κίεβο, αλλά αυτό είναι πραγματικά «σταγόνα στον ωκεανό».

 pronews.gr

Όμως οι Κινέζοι που κατέχουν 2 τρισ. δολ. σε αμερικανικά ομόλογα (κατ’άλλους τετραπλάσια στην δετερογενή αγορά) ξαφνικά άρχισαν να πουλάνε. Και τότε το πάρτι τελείωσε…