Κιμ Γιονγκ Ουν: «Πάρτι» στο Τwitter με το νέο look του – «Σαν Instagrammer σε διακοπές»
1 year, 5 months ago
6

Την ώρα που οι συνεχιζόμενες δοκιμές πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ εντείνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο αλλά και την παγκόσμια ανησυχία για τις προθέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, ορισμένες πρόσφατες φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη σχολιάζονται εκτενώς από χρήστες των social media, εξαιτίας του ανανεωμένου του look, που ίσως έχει στόχο να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ποζάρει όχι με το συνηθισμένο του μαύρο σύνολο, αλλά με κατάλευκο πουκάμισο και ανοιχτόχρωμο καπέλο με μεγάλο γείσο, μια εμφάνιση που θύμισε σε κάποιους χρήστες του Twitter… μοντέλο του Instagram σε διακοπές. Η πόζα του Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς αγναντεύει τη θέα με το καπέλο του θυμίζει πράγματι πολλές από τις αναρτήσεις influencers που πλημμυρίζουν τη δημοφιλή πλατφόρμα κάθε καλοκαίρι.

Kim Jong Un Is Flexing His Fashion

Άλλοι χρήστες βρήκαν ομοιότητες ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και σε χαρακτήρες από διάσημες ταινίες: Μια ανάρτηση τον συνέκρινε με τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο στο «Τζουράσικ Παρκ» του 1993, ενώ σε άλλους σχολιαστές θύμισε την ηρωίδα της αισθηματικής κωμωδίας «Κάλλιο αργά παρά αργότερα» που υποδύθηκε η Νταϊάν Κίτον το 2003.

kim_2

Η ανανεωμένη γκαρνταρόμπα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν σχολιάστηκε μόνο από τα social media αλλά και από αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σόου του Τζίμι Φάλον, στο οποίο ο δημοφιλής παρουσιαστής τρόλαρε αλύπητα το «παραλιακό» look του Βορειοκορεάτη ηγέτη, επισημαίνοντας ότι μοιάζει «με μελισσοκόμο στο διάλειμμά του».

Russia Is Running Out of Ammunition, Kim Jong-un Debuts a New Outfit | The Tonight Show

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που έδωσαν άλλη διάσταση στην ανανεωμένη γκαρνταρόμπα του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Σύμφωνα με τον Μπρους Κλίνγκνερ, ερευνητή που συνεργάζεται με το think tank Heritage Foundation, οι πρόσφατες ενδυματολογικές επιλογές του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να αντανακλούν την αυτοπεποίθηση που του γεννά η ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης της χώρας του και πιο συγκεκριμένα το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του. «Είναι τολμηρός, είναι περήφανος και αφοσιωμένος σε αυτό. Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων είναι δημιούργημά του», σχολίασε ο αναλυτής στο CNN.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα πάντα με τον Κλίνγκνερ, οι πρόσφατες αλλαγές στην εμφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας ίσως εκφράζουν και την διάθεσή του να καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ με «άλλο αέρα», καθώς εκτιμά ότι η Πιονγκγιάνκ παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις από την Ουάσινγκτον, ακόμα και αν ανοιχτά αρνείται τον οποιοδήποτε διάλογο.