Κιμ Γιονγκ Ουν σε Τραμπ: Θα κάνω «ότι καλύτερο μπορώ» για μια συμφωνία
6 months, 2 days ago
6

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε προ ολίγου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».

«Δεν πιέζομαι (…). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Ο Κιμ από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

«Βαδίσαμε πλάι-πλάι στο Ανόι» και «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε», ανέφερε. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν «ειλικρινείς» και «σε βάθος» συνομιλίες ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για να υπάρξουν συνολικά και ιστορικά αποτελέσματα στη δεύτερη σύνοδο κορυφήςΗΠΑ-ΛΔ Κορέας.

Οι Τραμπ και Κιμ συνεχίζουν σήμερα τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο κρατών που διεξάγεται μέσα σε οκτώ μήνες. Αντάλλαξαν κομπλιμέντα στο επίσημο δείπνο τους, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια σαφής ένδειξη προόδου στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα-κλειδί της αποπυρηνικοποίησης.

Νωρίτερα σήμερα οι δύο άνδρες δείπνησαν μαζί στο πολυτελές Metropole Hotel.

Το δείπνο κράτησε λιγότερο από δύο ώρες και στο τραπέζι, μαζί με τους δύο ηγέτες, ήταν διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο υπηρεσιακός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας.