Κλιμάκωση: Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ρωσία Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα
1 year, 1 month ago
6

Κλιμακώνονται οι αμερικανορωσικές σχέσεις καθώς η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Τέτοιες προτροπές συνήθως γίνονται λίγο πριν από αναμενόμενη ένοπλη αντιπαράθεση!

Μάλιστα η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες πως πλέον οι αμερικανικές πιστωτικές κάρτες δεν θα λειτουργούν και δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

Με λίγα λόγια όποιος Αμερικανός παραμείνει σε ρωσικό έδαφος θα το κάνει με δική του ευθύνη.

«Η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί να αναγνωρίσει την αμερικανική υπηκοότητα των διπλών υπηκόων, να τους αρνηθεί την πρόσβαση στην προξενική βοήθεια των ΗΠΑ, να τους υποβάλει σε κινητοποίηση, να αποτρέψει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία ή  και να τους στρατολογήσει» γράφει η ανακοίνωση.

«Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες με ψευδείς κατηγορίες, έκαναν διακρίσεις εις βάρος Αμερικανών πολιτών στη Ρωσία με κράτηση και παρενόχληση, τους αρνήθηκαν δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους καταδίκασαν σε μυστικές δίκες ή χωρίς να προσκομίσουν αξιόπιστα στοιχεία», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Οι ρωσικές Αρχές εφαρμόζουν αυθαίρετα τους τοπικούς νόμους κατά των θρησκευτικών λειτουργών που είναι πολί9τες των ΗΠΑ και έχουν ξεκινήσει αμφισβητούμενες ποινικές έρευνες κατά πολιτών των ΗΠΑ που ασκούν θρησκευτική δραστηριότητα», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Τον περασμένο Ιανουάριο το FBI ανέφερε ότι η Ρωσία έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον ενός πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών με την κατηγορία της κατασκοπείας.

 

 pronews.gr