Κοροναϊός : Μπλόκο στην είσοδο δύο μελών του ΠΟΥ στην Ουχάν της Κίνας
3 years, 2 months ago
6

σωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν.

Μια διεθνής ομάδα 13 επιστημόνων επρόκειτο να προσγειωθεί, την Πέμπτη, στην κεντρική κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κρούσματα του φονικού ιού στα τέλη του 2019. Ωστόσο, δύο μέλη της αποστολής παρέμειναν στη Σιγκαπούρη, ανέφερε ο ΠΟΥ σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter, αφού «βρέθηκαν θετικοί σε αντισώματα IgM».

Σύμφωνα με το CNN, τα αντισώματα IgM είναι από τα πρώτα πιθανά σημάδια λοίμωξης από κοροναϊό, αλλά θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν σε κάποιον που έχει εμβολιαστεί ή προηγουμένως μολυνθεί (αλλά δεν είναι πλέον φορέας) από τον ιό. 

14ήμερη καραντίνα

Οι εν λόγω ερευνητές είχαν υποβληθεί προηγουμένως πολλές φορές σε τεστ και είχαν βρεθεί αρνητικοί στον κοροναϊό, επεσήμανε ο ΠΟΥ, σημειώνοντας ότι όσοι κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Κίνα, θα ξεκινήσουν αμέσως δουλειά αφότου τηρήσουν το πρωτόκολλο που προβλέπει καραντίνα δύο εβδομάδων σε ταξιδιώτες ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

«Η ομάδα τηρεί τώρα την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και έχουμε πολύ καλή αντιμετώπιση από τους οικοδεσπότες μας. Η δουλειά ξεκινάει σήμερα, την 1η ημέρα, με τηλεδιασκέψεις με την ομάδα της Κίνας» ανέφερε σε μήνυμά του ο Πίτερ Ντάσζακ, ένας ζωολόγος.

Οι αρχές έκλεισαν τον χώρο στάθμευσης και το δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει η ομάδα και προσωπικό ασφαλείας φυλάει την είσοδό του.

Σημειώνεται πως η άφιξη της ομάδας του ΠΟΥ συνέπεσε με τον συναγερμό στην Κίνα για αναζωπύρωση της επιδημίας μετά την επανεμφάνιση κρουσμάτων του κοροναϊού στο βορειοανατολικό της τμήμα. 

Στην αποστολή του ΠΟΥ δεν επιτρέπονται οι επαφές όσο καιρό βρίσκεται σε καραντίνα και ως εκ τούτου θα διεξάγει όλες τις συνομιλίες της μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Θα γίνονται από το δωμάτιο για δύο εβδομάδες» σημείωσε ο Ντόμινικ Ντουάιερ, ένας αυστραλός ιολόγος της ομάδας. «Τα δωμάτια είναι μεγάλα και έδωσαν σε όλους εξοπλισμό για άσκηση και μας παραδίδονται γεύματα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι σε εκείνον έχουν δοθεί κάποια βάρη, ένα σκοινάκι και ένα χαλάκι για γιόγκα.

in.gr