Κοροναϊός – Το 70% έφτασε η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων στην ΕΕ
2 years, 7 months ago
6

Το ποσοστό του 70% έφτασαν οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικοι στην ΕΕ, ανέφερε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πρέπει όμως να πάμε παρακάτω! Χρειαζόμαστε να εμβολιαστούν περισσότεροι Ευρωπαίοι. Και πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι νέες μεταλλάξεις καθιστούν απαραίτητο το να ξεπεραστεί αυτό το ποσοστό.

Επίσης, δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για διάθεση ενισχυτικών δόσεων «εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός».

«Σήμερα μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι γιατί η Ευρωπαϊκή Εμβολιαστική Στρατηγική απέδωσε, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχαμε θέσει τον Ιανουάριο για το 70% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας να τερματισθούν η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις κοινωνίες και στις οικονομίες, αλλά κυρίως στις ανθρώπινες ζωές που χάνονται», ανέφερε η επίτροπος Υγείας.

«Από την επιλογή και την κοινή προαγορά ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, μέχρι την άμεση οργάνωση και εφαρμογή των εθνικών εμβολιαστικών στρατηγικών από τις χώρες μέλη, διασφαλίσαμε τη γρηγορότερη δυνατή διάθεση εμβολίων στους πολίτες μας» πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Ταυτόχρονα πρέπει κατεπειγόντως να αντιμετωπίσουμε το κενό που παρατηρείται στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των κρατών μελών μας και να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε ενισχυτικές δόσεις, εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας» κατέληξε η επίτροπος.

 

in.gr