Κορωνοϊός: Δόσεις του εμβολίου «Sputnik V» φτάνουν στην Ουγγαρία – Δείτε βίντεο
3 years, 4 months ago
6

Οι Ούγγροι δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν στη χρήση του εμβολίου χωρίς να έχει εγκριθεί ακόμα από τις ευρωπαϊκές Αρχές

Στην Ουγγαρία έφτασαν οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, «Sputnik V», του πρώτου εμβολίου που έχουν εγκρίνει οι ρωσικές Αρχές.

Η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα που παρέλαβε το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ από τις προηγούμενες ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα αυτό στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η κυβέρνηση της χώρας μοιάζει διατεθειμένη να ξεκινήσει τη χρήση του, χωρίς να έχει λάβει ακόμα τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων δοκιμών του Sputnik V δείχνουν αποτελεσματικότητα κατά 92% στην προστασία των ανθρώπων από την Covid-19 και ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζικό εμβολιασμό.

Η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει αν η πρόθεσή της είναι να αδειδοτήσει μόνη της το Sputnik V ή να το υποβάλει στην διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.