Κορωνοϊός – Γερμανία: Το lockdown θα διαρκέσει ως τις αρχές Απριλίου, εκτιμά η Μέρκελ
3 years, 3 months ago
6

«Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος – Πάνω από 12.800 τα νέα κρούσματα και κοντά στους 900 οι νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες λόγω Covid

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος ότι αναμένει πως το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Απριλίου, όπως αναφέρει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Bild επικαλούμενη κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση.

«Αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε αυτόν τον βρετανικό ιό (το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού), τότε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε δεκαπλάσια κρούσματα. Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων», είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με την Bild.

Η κατάσταση στη χώρα, πάντως, παραμένει δύσκολη και η διασπορά μεγάλη, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 12.802 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.933.826, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, ακόμη 891 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 41.577 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.