Κορωνοϊός: «Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι πριν ένα χρόνο» λέει ο επικεφαλής ιολόγος
2 years, 5 months ago
6

«Πρέπει να κάνουμε και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για να είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι» δηλώνει ο Κριστιάν Ντρόστεν – Προβλέπει δύσκολο χειμώνα και δεν αποκλείει νέους περιορισμούς

Ζοφερή είναι κατάσταση του κορωνοϊού στη Γερμανία με τον επικεφαλής ιολόγο Κριστιάν Ντρόστεν, να προειδοποιεί ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι πριν από ένα χρόνο.

Ο έγκριτος Γερμανός ιολόγος εκτιμά ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εκτοξευτεί και δεν αποκλείει την επιβολή νέων περιορισμών κοινωνικής επαφής.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή», επισημαίνει ο επικεφαλής Ιολογίας στο ιατρικό κέντρο «Charité» του Βερολίνου αναφερόμενος στον αριθμό των ασθενών με επιπλοκές Covid που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. «Πρέπει κάτι να κάνουμε», προσθέτει.

Πλήρως εμβολιασμένοι όσοι κάνουν τρεις δόσεις του εμβολίου

Για τον Κριστιάν Ντρόστεν, όσοι κάνουν τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της Covid είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Αντί να θέσουμε περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, θα μπορούσαμε να βασιστούμε στην τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω. Ωστόσο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της τρίτης δόσης δεν εξελίσσεται όπως θα περιμέναμε», υπογραμμίζει ο Γερμανός ιολόγος και προσθέτει:

«Οι ηλικιωμένοι πρέπει να εμβολιαστούν για τρίτη φορά για να αποφύγουν το μοιραίο. Για τους νεότερους, η αναμνηστική δόση του εμβολίου είναι «σωσίβιο για την προστασία από την μετάδοση του ιού. Μακροπρόθεσμα, ο «ιδανικός στόχος» πρέπει να είναι, ο πληθυσμός μιας χώρας να έχει εμβολιαστεί τρεις φορές».

Την ίδια ώρα, η Διδασκαλική Ένωση της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα του κορωνοϊού στα σχολεία εφιστώντας την προσοχή στους καθηγητές και τους γονείς.