Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ανοίγουν τα αμερικανικά σύνορα για διεθνείς ταξιδιώτες μετά από σχεδόν 20 μήνες
2 years, 4 months ago
6

Αίρονται οι περιορισμοί εισόδου στις ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από περισσότερες από 30 χώρες, με την προϋπόθεση ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι – Αντιδράσεις στη Ρωσία για την εξαίρεση των ταξιδιωτών που έχουν εμβολιαστεί  με Sputnik

Ανοίγουν εκ νέου από σήμερα τα αμερικανικά σύνορα ύστερα από σχεδόν είκοσι μήνες, με τους ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να ανυπομονούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και τις αεροπορικές εταιρείες να τρίβουν τα χέρια τους.

Το γεγονός ότι αίρονται από σήμερα οι περιορισμοί εισόδου στις ΗΠΑ για τους διεθνείς ταξιδιώτες από πάνω από 30 χώρες – μεταξύ τους η Ε.Ε, η Βρετανία, η Ινδία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Νότιος Αφρική- έχει προκαλέσει ευφορία στις αερογραμμές που περίμεναν πώς και πώς να ανοίξει η δουλειά καθώς η πανδημία της νόσου Covid κατάφερε ισχυρό πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες.

«Αυτό είναι καλό», τόνισε ο Ζερόμ Τομάν, επικεφαλής του ταξιδιωτικού πρακτορείου Jetset Voyages με έδρα το Παρίσι, σε δηλώσεις του στο Reuters. Η ομάδα του, όπως επισημαίνει, είχε δει μια «απίστευτη άνοδο» στις κρατήσεις εισιτηρίων.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, τα σύνορα των ΗΠΑ έκλεισαν αρχικά για ταξιδιώτες από την Κίνα στις αρχές του 2020. Στη συνέχεια όμως, οι περιορισμοί επεκτάθηκαν και σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, για να ταξιδέψει κάποιος στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος και να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού των εμβολίων Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Astrazeneca και των κινεζικών Sinopharm και Sinovac, όχι όμως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στη Ρωσία όσο και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν εμβολιάσει πολίτες τους με το ρωσικό εμβόλιο.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο της άρσης των περιορισμών αναμενόταν εδώ και μήνες από διαζευγμένους γονείς, επιχειρηματίες που έπρεπε να ταξιδέψουν για να συναντήσουν πελάτες τους ή απλούς τουρίστες. Και μόλις η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως, αμέσως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσαν άλμα.

Όπως αναφέρει το BBC, η British Airways είδε τις αναζητήσεις για πτήσεις προς ορισμένες αμερικανικές πόλεις να αυξάνονται κατά 900% λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τις αναζητήσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης. Στην αεροπορική εταιρεία American Airlines, οι κρατήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 66%, προς την Ευρώπη 40% και προς τη Βραζιλία 74%.

Ουρές αυτοκινήτων περιμένουν στα σύνορα με το Μεξικό στην Τιχουάνα για περάσουν στις ΗΠΑ: