Κορωνοϊός – Tράμπ: Η κρίση μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο
Just now
6

Ο Πρόεδρος Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις συγκέντρωσεις σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την εξάπλωση του κοροναϊού, λέγοντας ότι η επιδημία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

“Εάν όλοι κάνουν αυτή την αλλαγή, ή αυτές οι κρίσιμες αλλαγές και θυσίες τώρα, θα συσπειρώσουμε μαζί το έθνος και θα νικήσουμε τον ιό”, δήλωσε ο Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου. “Θα έχουμε μια μεγάλη γιορτή όλοι μαζί.”

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου τη Δευτέρα το απόγευμα. Οι αξιωματούχοι συστήνουν επίσης ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν συγκεντρώσεις περισσότερων από 10 ατόμων, άσκοπες μετακινήσεις, ταξίδια κλπ

Τα σχόλια του προέδρου τη Δευτέρα σηματοδότησαν την πιο άμεση έκκλησή του για τους Αμερικανούς να πάρουν σοβαρά τον ιό και να αποφύγουν τα δημόσια περιβάλλοντα όπου ο κορωναϊός μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι δεν σκέφτεται ένα εθνικό lockdown, αλλά ότι «ορισμένες περιοχές» της χώρας με μεγάλο αριθμό περιπτώσεων θα μπορούσαν να λάβουν τέτοια μέτρα.

Ορισμένοι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη διατάξει το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ, σχολείων και άλλων δημόσιων χώρων προκειμένου να μετριαστεί η εξάπλωση του ιού. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Κυριακή το βράδυ συνέστησαν επίσης στους Αμερικανούς να ακυρώσουν συγκεντρώσεις 50 ή περισσότερων ατόμων για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

Ο Τραμπ αντιμετώπισε κριτική για την προσπάθεια να υποβαθμίσει την απειλή του ιού και να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε η διοίκηση του. υ ιού.Μια μέρα μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι νέοι άνθρωποι δεν επηρεάστηκαν έντονα από τον ιό, παρότρυνε τους νέους Αμερικανούς να λάβουν υπόψη τις κυβερνητικές προειδοποιήσεις, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να διαδώσουν την ασθένεια σε πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Ασθενειών, κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, ακόμη και αν φαινόταν να «πάρα πολύ μακριά».