Κορωνοϊός – Βρετανία: Σχέδια της κυβέρνησης για εμβολιασμό 12χρονων μαθητών από τον Σεπτέμβριο
3 years, 1 day ago
6

Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης ώστε να φρενάρει νέο φονικό κύμα της πανδημίας τους χειμερινούς μήνες

Τον εμβολιασμό 12χρονων μαθητών κατά της νόσου Covid-19 από τον Σεπτέμβριο όταν ανοίξουν τα σχολεία με στόχο να φρενάρει ένα νέο φονικό κύμα της πανδημίας τους χειμερινούς μήνες σχεδιάζει η βρετανική κυβέρνηση. Το σενάριο «βασικού σχεδιασμού» που διέρρευσε στην εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι οι μαθητές θα λάβουν μία δόση του εμβολίου κατά της Covid με το άνοιγμα των σχολείων. Την ίδια ώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) ετοιμάζεται επίσης να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις εμβολίων έναντι των νέων μεταλλάξεων σε όλους τους Βρετανούς, ηλικίας άνω των 50 ετών, στη διάρκεια του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή της εφημερίδας «Τhe Sun», οι Βρετανοί υπουργοί προετοιμάζονται για μία τρίτη γραμμή προστασίας έναντι της νόσου Covid- 19 ενόψει του χειμώνα. «Υπάρχουν σχέδια για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω και έχουν ενημερωθεί σχετικά ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι», όπως δηλώνει πηγή χωρίς να κατονομαστεί, γράφει η εφημερίδα «The Sun». «Αν και αμφιλεγόμενο (σενάριο), κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να μην ξανακυλήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ύστερα από τον αξιοσημείωτο αγώνα του κατά της νόσου Covid», προσθέτει.

Επιπλέον, Βρετανοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα ακόμη «χειρότερο» σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, ακόμα και παιδιά, μόλις πέντε ετών, θα μπορούσαν να εμβολιαστούν από τον Ιούλιο.
Η βρετανική έκθεση εμβολιασμού αποκαλύπτει τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση του Λονδίνου αν η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη διάρκεια του καλοκαιριού οδηγήσει στην αύξηση μεταλλάξεων του κορωνοϊού.