«Μάχη» Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την ανομία στα πανεπιστήμια
6 months, 20 days ago
6

Κόκκινο αναμένεται να χτυπήσει για άλλη μια φορά το πολιτικό θερμόμετρο στην ολομέλεια της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσέρχεται σήμερα στην «ώρα του πρωθυπουργού προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι εσκεμμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει στο προσκήνιο μία προνομιακή για εκείνον ατζέντα που είναι τα ζητήματα ασφάλειας, με φόντο και τα πρόσφατα περιστατικά ανομίας στα πανεπιστήμια, αλλά και την κατάληψη από τον Ρουβίκωνα.

Επιπλέον, στον απόηχο της αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη Συνταγματική αναθεώρηση και ειδικότερα για το άρθρο 16 και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, από το κυβερνητικό επιτελείο προϊδεάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί φυσικά το δημόσιο χαρακτήρα του ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι να υποβαθμιστούν τα Δημόσια πανεπιστήμια. Ενώ θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να βάλει διαχωριστικές γραμμές στην παιδεία.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συζήτηση με νούμερα και στοιχεία, ώστε να αποδομήσει το αφήγημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα περί ανομίας, ενώ θα αναφερθεί ειδικότερα στην περίοδο 2011-2014 που επίσης υπήρχαν κρούσματα παραβατικότητας, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε ισχύ το άσυλο.

Τέλος, θα κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα «με ακροδεξιά υστερία γιατί δεν τον βολεύει το πεδίο της οικονομίας».