Μαλλιά κουβάρια Βούλτεψη, Παπαπακώστα, Βάκη και ο… τσακωμός για την μπουγάδα
1 year, 1 month ago
6

Μία φράση της Σοφίας Βούλτεψη η οποία αποκάλεσε την Κατερίνα Παπακώστα «δηλωσία» προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση των δύο γυναικών στη Βουλή, ενώ στον καβγά μπήκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Αρχικά η βουλευτής της ΝΔ χωρίς να αναφέρει το όνομα της κυρίας Παπακώστα είπε: «Δηλωσίες είναι όπως έκαναν δηλώσεις κάποιοι άλλοι σε άλλες εποχές. Σε  παρακαλώ πάρα πολύ άντε τώρα μην αρχίσουμε. Κάνατε δήλωση ό,τι θα ψηφίζετε εδώ ότι σας φέρνει ο Τσίπρας».

Η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε την επίθεση Βούλτεψη ως αντιπαράθεση «τσακώνομαι για τη μπουγάδα».

«Προφανώς κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει σε ποιο περιβάλλον ζούμε. Η τοποθέτηση της κ, Βούλτεψη ήταν άσχετη με το αντικείμενο το οποίο κουβεντιάζουμε.
Εγώ δεν μιλώ στη Βουλή με τρόπο που συνάδει με λογική «τσακώνομαι για την μπουγάδα» μιλώ θεσμικά. Οσοι θέλουν να το κάνουν θα το κάνουν έξω από την αίθουσα και όχι παρουσία μου.
Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται δεν νομιμοποιείται να στρέφεται εναντίον των εκπροσώπων του λαού.
Η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αν και ο πατέρας της πολέμησε απέναντι σε εκείνους που επέβαλαν δηλώσεις μετανοίας.
Να σταματήσει η σπέκουλα και η στοχοποίηση. Πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του βουλευτή από κακοήθειες, από δημαγωγίες και από βουλευτές που δεν κατανοούν την θέση τους μέσα στη Βουλή», υποστήριξε η Κατερίνα Παπακώστα. 

Η Σοφία Βούλτεψη απάντησε στους ίδιους υψηλούς τόνους απαξιώντας καν να αναφέρει το όνομα της κ. Παπακώστα:

«Αυτός που κάνει δήλωση είναι δηλωσίας, δεν αναφέρθηκε το όνομά της κυρίας από δω. Αυτή έκανε δήλωση εμείς όχι. Εγώ θα μιλάω για ό,τι θέλω και δεν θα σας δίνω λογαριασμό, το καταλάβατε; Λογαριασμό δίνω στον ελληνικό λαό όχι σε σας. Τρομάζετε μόλις σας λέμε ότι θα λογοδοτήσετε. Θα λογοδοτήσετε και για την Μακεδονία και για τη Θράκη».

Στο καβγά των δύο γυναικών παρενέβη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. «Ακούμε για δηλωσίες, για ρετάλια, για κουρελούδες. Όλη αυτή η φρασεολογία το μόνο που καταφέρνει είναι να δηλητηριάζει και να γεμίσει με τοξικότητα το χώρο της Βουλής. Η Βουλή απαρτίζεται από βουλευτές που ψηφίζουν κατά συνείδηση», είπε.

Η κ. Βούλτεψη απάντησε και στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας σφοδρά πυρά.

«Μας λέγατε το 2014 μνημονιακούς εγκληματίες και ότι έχουμε χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Δεν  θα μου κάνετε εμένα μαθήματα κοινοβουλευτισμού είστε οι τελευταίοι, οι πιο ανίκανοι και οι πιο άχρηστοι».