Μανιάτης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγνώμη στο τελείωμα της θητείας του
8 months, 21 days ago
6

Το χαρακτηρισμό «γενίτσαροι για τις υπουργικές καρέκλες» για στελέχη που, προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο της αντιπαράθεσης για την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι η μη περικοπή των συντάξεων εντάσσεται στο πλαίσιο συναλλαγής. 

Ο κ. Μανιάτης επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε για «εσχάτη προδοσία» τις τότε κυβερνήσεις για να τονίσει ότι σήμερα χρειάζεται να ζητήσει μια συγνώμη.

«Γενίτσαροι για υπουργικές καρέκλες»

«Απαιτείται πια -επειδή μας αφορά όλους εμάς που σταθήκαμε όρθιοι και πατριωτικά, στα δύσκολα χρόνια του πρώτου μνημονίου, το 2011, και δεν γίναμε γενίτσαροι για να πάμε στη γλυκιά αγκαλιά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτήσουμε υπουργικές καρέκλες  (αφορά και τους απλούς αγωνιστές που υπερασπίστηκαν σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη- τώρα στο τελείωμα της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Τσίπρα, έστω για λόγους ιστορίας μια συγνώμη», είπε ο Γιάννης Μανιάτης.

H ΔΕΠΑ

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην υπόθεση της ΔΕΠΑ και τον ρόλο του κ. Πετσίτη.

«Για τον κ. Τσίπρα υπάρχει μείζον θέμα ηθικής τάξης. Πρέπει να απαντήσει τι γνώριζε για το πιο μεγάλο σκάνδαλο του τελευταίου διαστήματος, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ. Σήμερα αποκαλύπτεται, μετά και την αμήχανη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι ο κ. Πετσίτης, συμμαθητής και κολλητός του κ. Παππά, δεν ήταν απλώς δίπλα σε έναν υπουργό. 

Εγκαταβιούσε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Άρα ο κ. πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλει να απαντήσει αν οι καταγγελίες του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ ότι έπαιρνε εντολές από τον κ. Πετσίτη, είναι αληθείς ή όχι. Και βεβαίως η δικαιοσύνη οφείλει να εμπλουτίσει τις δικογραφίες με ό,τι νεότερο έρχεται σε σχέση με τέτοιου είδους θέματα», είπε ο κ. Μανιάτης.