Με χαμόγελα και χειραψίες η συνάντηση Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής [εικόνες]
1 year, 19 days ago
6

Με θερμή χειραψία και χαμόγελα ξεκίνησε η συνάντηση του Αερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Ανόι, με τον Τραμπ να χαρακτηρίζει την σχέση τους «καλή».

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψίες με φόντο έξι σημαίες της κάθε χώρας, για την πρώτη συναντησή τους μετά την ιστορική σύνοδο στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκα σήμερα σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Ανόι του Βιετνάμ

«Είναι τιμή μου να είμαι με τον πρόεδρο Κιμ. Είναι τιμή να είμαστε μαζί» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στα εισαγωγικά σχόλια, ο Τραμπ ήταν αυτός που μιλούσε κατά κύριο λόγο, και για άλλη μία φορά υποσχέθηκε ευημερία στη Βόρεια Κορέα και απευθύνθηκε σε επικριτές που έλεγαν πως η αρχική τους κοινή δήλωση ήταν ασαφής και δύσκολο να επιτευχθεί.

«Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σου. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πρώτη σύνοδο» είπε ο Τραμπ. «Ένιωσα ότι ήταν πολύ πετυχημένη. Μερικοί άνθρωποι θα ήθελαν να την δουν να γίνεται πιο γρήγορα. Είμαι ικανοποιημένος, είσαι ικανοποιημένος. Θέλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε».
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν μια θερμή χειραψία

«Νόμιζα ότι η πρώτη σύνοδος κορυφής ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως κι αυτή θα είναι το ίδιο καλή ή ακόμη πιο πετυχημένη από την πρώτη» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει, ο Τραμπ επεσήμανε την προσωπική χημεία με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενώ αναφέρθηκε και στα πυρηνικά. «Κάναμε μεγάλη πρόοδο και νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόοδος ήταν πως η σχέση μας είναι πραγματικά πολύ καλή» είπε ο Τραμπ.
Ο Τραμπ μάλιστα, δήλωσε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Όσο για το οικονομικό δέλεαρ που ελπίζει πως θα πείσει τον Κιμ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα που αναπτύσσει το έθνος του εδώ και χρόνια, δήλωσε: «Νομίζω ότι η χώρα σας έχε ένα τεράστιο οικονομικό δυναμικό. Απίστευτο. Απεριόριστο» δήλωσε ο Τραμπ.
Και οι δύο άνδρες χαμογέλασαν μπροστά στις κάμερες προτού ανταλλάξουν χειραψία.

Φωτογραφίες: AP